Biogasprojektet i Kværs sejler fuldstændig, siger Dansk Folkeparti

22. april 2021 Erhverv

Med de seneste afgørelser fra Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet, der begge underkender Sønderborg Kommunes arbejde, står byggeriet af Nature Energys 300 mio. kr. dyre biogasanlæg ved Kværs nu uden adgangsveje og miljøgodkendelse.

Onsdag formiddag kom det så frem, at Sønderborg Kommune stopper Nature Energys byggeri efter, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen. Af samme pressemeddelelse fremgår det at Nature Energy i øvrigt ikke har nogen byggetilladelse, skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg må sige at jeg som politiker står måbende på sidelinjen og oplever hvordan et prestigeprojekt, der blev tvunget i gennem byrådet, og trukket ned over hovederne på befolkningen i Kværs og omegn, nu fuldstændig sejler”, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

Først var der fejl i sagsbehandlingen af ekspropriationen af vejen, og pludselig stod projektet uden vejadgang. Senere var det VVM- og Miljøgodkendelsen, der blev ophævet og sendt til fornyet sagsbehandling. Og onsdag kom det så frem at Nature Energy også bygger løs uden at have nogen byggetilladelse.

“Borgerne i Kværs har i ugevis – forgæves – forsøgt at få kommunen til at standse byggeriet, fordi Nature Energy bygger uden tilladelse, men de er blevet fejet fuldstændig af bordet”, fortsætter Stefan Lydal.

Billeder af et byggeri, der buldre derudaf, har ellers i ugevis floreret på facebook, eksempelvis viste en opdatering i gruppen “Politik i Sønderborg” den 9 april, at den første silo var rejst, mens opslag i gruppen “Nejtilbiogas.dk – Vi siger nej tak til biogasanlæg i Kværs og Snurom” dokumenterer, at siloerne allerede begyndte at skyde i højden i slutningen af marts.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg mener, at forvaltningen står med et forklaringsproblem i denne sag, og jeg vil derfor bede om hurtigst muligt at få en redegørelse for forløbet, fordi ingen kan være tjent med et så uskønt sagsforløb som dette”, siger Stefan Lydal.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...