BIOS-debat: Thyge Nielsen fornægter virkeligheden

17. december 2015 REGIONALT

Finn Andersen, Haarby, skriver:

Det er jo ikke nyt, at præhospitalformand Thyge Nielsen ikke ser de problemer med ambulanceudbudet, som mange andre ser og at kritik af Bios, nærmest er på højde med majestætsfornærmelse. Så derfor undre Thyge Nielsens svar på mit indlæg, mig heller ikke.læserbrev

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil følge samme metode som Thyge Nielsen og kigge på hans påstande, en for en. Modsat Thyge Nielsen, vil jeg tage tage dem forfra.

Thyge Nielsen påstår at kvaliteten og responcetiderne, er stort set de samme før udbudet, som nu.

For det første kalder jeg ikke regionens målinger af responcetider, for særlig valide. For det andet vælger Regionen frit sammenligningsgrundlaget og finder det der passer bedst. Iøvrigt i et lukket system mellem AMK (vagtcentralen), Bios og regionen, hvor det sker en stor om- og nedprioritering af, hvor akutte turene er. Kun for at mindske synligheden af Bios mangel på beredskaber.

Ingen af disse parter er interesseret i negative tal og hvis de mod forventning finder forringelser, er der altid mindst 3-4 bortforklaringer.

Så er der selve kvaliteten

Jeg hører fra sygeplejerskerne på de forskellige sygehuse i regionen, at der netop på behandlingsniveauet, er markante forringelser.

Behandlingskrævende patienter, bliver kørt ind på sygehusene, som ikke behandlingskrævende.bios3

Artiklen fortsætter under annoncen

Finten er, at når f.eks. en patient med et muligt brækket lårben, bliver nedgraderet til en ikke behandlingskrævende, kan den køres af en sygetransport,ST-vogn. Altså belaster den ikke akutambulancerne.

Da der ikke er reddere på ST-vognene, som køre disse ture, med behandlerkompetencer, bliver patienten i sagens natur ikke behandlet.

Det vil sige patienten får ikke lagt en nål i en åre, så der er mulighed for at give smertestillende. Patienten bliver ikke lejret korrekt.

Patienten bliver ikke overvåget. Og måske vigtigst af alt: Turen udløser ikke en patientjournal og dermed en registrering. Dette sker også for andre sygdomstyper konstatere sygeplejerskerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Praktiserende læger oplever, at det er vanskeligere, at bestille transport med ambulance til deres patienter.

Overenskomst overholdes…sikkert

Arbejdsmarked ikke i opløsning, siger Thyge Nielsen.

Regionen har aftalt med Bios, at de skal overholde overenskomsten og det mener Thyge Nielsen, så bare Bios gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

3F må ikke se vagtplaner. Reddere fortæller om flere døgnvagter i træk og svimlende månedslønninger, der umuligt kan optjenes ved overholdelse af overenskomsten. Stationer hvor redderne sidder i en skurvogn i en industrihal og andre stationer er bemandet med kun en eller ingen reddere, i mange timer. Både Bios og Responcereddere, der farer rund og afløser i hele regionen. Responceredderne i et helt uacceptabelt omfang.

Det er vel ikke et ønskværdigt og velfungerende arbejdsmarked?

“Arbejdsglæden kommer nok igen” siger Thyge Nielsen.

“I skal bare vente lidt, så bliver det bedre”. Det med “bare at vente så bliver alt godt” er en floskel, som Thyge Nielsen har brugt i snart 16 mdr. overfor redderne. Lidt lige som at få et træben. “Det bliver nok bedre, når bare man vænner sig til det”. Nonsens!!!

Stoppet pga. mystiske omstændigheder

Thyge Nielsen, du ved udemærket godt, at Bios har haft alt for få reddere og at de reddere de har, ikke på noget tidspunkt har kunnet dække de beredskaber, som regionen har bestilt.bios

Bios har øjensynlig stadig ikke styr på de vagtplaner, som de før har løjet om. Bios har ikke styr på deres lønsystem og centrale medarbejdere i administrationen er stoppet, under mystiske omstændigheder.

Helt ærligt Thyge Nielsen. Kan du ikke se problemerne eller vil du ikke se problemerne? Jeg ved ikke hvad der er værst. Jeg medgiver at skifte ambulanceoperatør, er en kæmpe opgave.

MEN, af samme grund er det derfor også altafgørende, at forarbejdet, valget af operatør og ikke mindst implementeringsprocessen, er fuldstændig professionelt styret. Her svigter politikerne, regionen og Bios fatalt. Så nej, det er ikke så rosenrødt, som Thyge Nielsen forsøger at fremstille det.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...