BIOS-historie om enmands-betjente ambulancer holdt ikke

6. oktober 2015 112

Fredag d. 18 september kom en landarbejder til skade på en gård på Als. Han pådrog sig en række skader og blev derfor kørt af sin 76-årige kollega til lægehuset i Guderup. Skaderne fra mandens fald var dog så alvorlige, at en ambulance blev tilkaldt for at fragte ham til sygehuset. Da ambulancen kom, gav den 76-årige en hånd med løfte båren ind i bygningen.

Bios har ikke halveret mandskabet i de enkelte ambulancer.

Bios har ikke halveret mandskabet i de enkelte ambulancer.

Artiklen fortsætter under annoncen

TV SYD var mandag i besiddelse af et vidneudsagn, der pegede på, at historien var sand og bragte nyheden på tv.

Rygtet om episoden har siden spredt sig på de sociale medier som et eksempel på, at Bios skulle operere med enmandsbetjente ambulancer. En praksis, som vil være i strid med lovgivningen og derfor har ført til en heftig debat. “Men der en naturlig forklaring på sagen fra Guderup”, siger formanden for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen.

“Der var to reddere og en paramediciner i ambulancen. Mens en af redderne og paramedicineren behandler patienten, står den anden redder tilbage ved båren. Den 76-årige giver ham derfor en hånd med opgaven. Det viser vores egen undersøgelse af episoden. Ambulancen var derfor bemandet efter forskriften, siger Thyge Nielsen tirsdag til TV SYD.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk