Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet.

“Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, at Nature Energy var i fuld gang med bygge”, siger hun til SønderborNYT og tilføjer, at der flere fra gruppen, som har oplyst til forvaltningen, at Nature Energy byggede selvom der ikke var en byggetilladelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forvaltningen svarede på min klage over, at der var gang i byggeriet – og svaret var, at det var de ikke enige i”, siger Tine Brodersen, der har videresendt sin klage til Planklagenævnet.

Hun fortæller videre, at der, så vidt hun ved, er sendt omkring 2500 klager i forbindelse med opførelsen af et biogasanlæg ved Kværs og hun finder det tankevækkende, at kommunen ikke har givet én eneste klager medhold.

“Men det har Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet og nu skal kommunen i gang med en ny VVM-undersøgelse og vi er klar til at følge op med indsigelser igen”, siger Tine Brodersen og tilføjer, at man ikke skal glemme, at det er ProjectZero, der står bag det hele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som de fleste vil ha’ det

“Når det gælder politik, så bliver tingene, som de fleste har bestemt – og flertalsgruppen plus Venstre stemte for, der skal bygges biogasanlæg i Kværs, selvom der kom massive protester fra lokalbefolkningen. Og både Venstre og flertalsgruppen har – ligesom forvaltningen – valgt at se bort fra de mange indsigelser mod byggeriet”.

Det siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han er næstformand for Teknik- og Miljøudvalget og ser gerne, at netop forvaltningen forklarer, hvorfor der ikke blev reageret på henvendelser om, at Nature Energy var i gang med at bygge.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu skal VVM-undersøgelsen starte helt forfra, men det betyder ikke, at borgerne i Kværs kan føle sig sikre på, de ikke får et biogasanlæg og deres fremtidige indsigelser vil blive behandlet med den alvor, som partierne, der stemte for byggeriet af biogasanlægget, lægger i dem”, siger Stefan Lydal.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...