BIOS kræver millioner af Region Syddanmark

26. maj 2016 Erhverv

Mandag valgte Region Syddanmark reelt at frede ambulanceselskabet Bios for at betale en bod på 13 til 15 millioner kroner. I hvertfald indtil videre.

Nu kræver Bios et millionbeløb af regionen for de ekstraudgifter, selskabet har haft i forsøget på at rekruttere det nødvendige antal reddere.

“Vi har arbejdet intenst med nye løsninger for at forbedre bemandingen af reddere, så vi kan levere inden for den kontrakt, vi har med regionen. Men vi mener ikke, at vi er den eneste, der bærer et ansvar for situationen, og derfor har vi opfordret regionen til at påtage sig et medansvar”, siger Morten Hansen, adm. direktør i Bios.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selskabet har siden driftsstart manglet ambulancefolk, og derfor har Bios på intet tidspunkt været i stand til at leve op til kontrakten med regionen. Ifølge Bios skyldes situationen ikke nøl fra egen side, men derimod “usædvanlige markedsforhold” på grund af generel reddermangel og benspænd fra den tidligere operatør Falck.

Blandt andet har Bios ifølge Fyens Stiftstidende rekrutteret og omskolet over 100 tyske reddere. En øvelse, som ifølge Bios har kostet mere end 10 mio. kroner. Ekstraudgifterne løber samlet op i cirka 25 mio. kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bios’ krav bliver afvist blankt af regionsrådsformand Stephanie Lose

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...