Bios: Regionsrådet godkender regionens undersøgelse af regionen

22. august 2016 Erhverv

Et flertal i regionsrådet harmandag eftermiddag at taget regionens egen undersøgelse af fejludbetalingen af 31,6 millioner kroner til Bios til efterretningacceptere regionens forklaring om, at det var et rod i teksterne på fakturaerne fra Bios, et svigtende ledelsestilsyn og et enormt arbejdspres i den ansvarlige afdeling, der førte til fejlen.

Jørn Lehmann tror ikke, det styrker borgernes tillid til politikere, når regionen undersøger sig selv.

Jørn Lehmann tror ikke, det styrker borgernes tillid til politikere, når regionen undersøger sig selv.

Socialdemokraterne og SF mangler stadig nogle svar og foreslog derfor, at regionens revisionsselskab foretog en uvildig undersøgelse.

“Det kunne vi ikke komme igennem med, selvom vi mener, at det ikke er regionen, der skal undersøge, hvad der egentlig gik galt i regionen”, siger Jørn Lehmann, der sidder i regionsrådets socialdemokratiske gruppe.

Både Socialdemokraterne og SF mener, at der har været så meget fokus på Bios-sagen, at man er nødt til at lade uvildige kigge alt igennem.

“Det er ikke godt for borgernes tillid til os, når vi i så vigtig en sag undersøger og tilgiver os selv”, siger socialdemokraten.

En fejl, der er bemærkelsesværdig er, at en medarbejder i december lagde en opgørelse frem og den viste tydeligt, der var sendt penge til Bios.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samme medarbejder beder knap to uger efter Kammeradvokaten gøre Bios opmærksom på, at selskabet skal have penge for december.

“Det mener jeg er en ledelsesfejl, men Venstre vil have hele sagen lukket i en fart, så ingen ser, hvor galt det står til i den Venstre-ledede region og det blev den på mødet mandag”, siger Jørn Lehmann til SønderborgNYT.

I forlængelse af diskussionen af selve redegørelsen, valgte politikerne i regionsrådet at sætte et arbejde i gang, der skal tjekke regler og ledelsestilsyn efter, så der ikke kommer flere af den slags fejl..

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 112, Sønderborg

To butikstyverier i Føtex

23. april 2021 112

Torsdag middag – klokken 12:30 – stjal en 52-årig kvinde fra Sønderborg madvarer i Føtex, men det blev opdaget. “Hun havde stjålet madvarer for 627 kroner”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Senere på dagen – klokken 15:20 var der igen en butikstyv på spil i Føtex. “Og det var en 37-årig kvinde […]

Læs mere...