BIOS-sagen: Hvordan mon den oprindelige aftale så ud

21. februar 2016 REGIONALT

Finn Andersen, Haarby, skriver:

Når man hører højrefløjen i Regionsrådet omtale BIOS’ håndtering af ambulanceudbudet, træder det tydelige og tydeligere frem, at der må være underliggende og for os ukendte grunde til at BIOS kan fortsætte, uden at opfylde kontrakten.

biosBIOS fortrædeligheder bunder iflg. højrefløjen i modvillige Falckreddere, Falck “stjæler” redderne, facebookgrupper, kritisk presse, generel reddermangel og en række eksperter, der er skeptiske overfor projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle glemmer tilsyneladende, at BIOS vandt ambulanceudbudet for en stor dels vedkommende på prisen. En pris der ligger under Responce, der var ved gå konkurs. Efterfølgende fremlagde Morten Hansen BIOS’ visioner, planer og løfter på infomøder for redderne. Præcis på det tidspunkt var de fleste reddere med BIOS, hvis det fremlagte stod til troende. Det fremlagte stod bare ikke til troende og redderne følte et kæmpe tillidsbrud. I den situation er det vel meget forståeligt, at redderne ser på andre muligheder for job.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det hånede store dele af regionsrådet redderne for.

Redderne skulle have fulgt med

Efterfølgende ser det jo ud til at BIOS, af regionen og politikerne bag udbudet, er blevet lokket  herop, på noget der ligner falske forudsætninger. Bla. fremgår det af mailkorrespondancen mellem BIOS Holland og regionen, at BIOS var af den opfattelse, at redderne “bare fulgte med”.

Hvad er Bios ellers blevet stillet i udsigt og hvilke aftaler, har regionen indgået med Bios, af tilpasninger og lempelser i forhold til udbudet, alene for at please Bios, så de på trods af mangler, kunne beholde kontrakten?bios3

Artiklen fortsætter under annoncen

I ren iver på at bakke BIOS op, har en del regionspolitikere iværksat en form for smædekampagne overfor Falck og Falckredderne, der på en del punkter er injurierende. Falck er svindlere og ågerkarle, der havde snydt og bedraget regionen. Falckredderne er forkælede og misforstået loyale overfor Falck.

Pudsigt nok betjener Falck resten af regionerne, hvor de høster stor anderkendelse. Og hvis Kristian Grønbæk Andersen mfl. tror, at man ved at nedgøre og tale nedsættende om Falck og redderne, gør det nemmere for BIOS at tiltrække redderne, så tager man grueligt fejl. Tværtimod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man må nok sige, det ikke er politiske begavelser, der står bag den slags.

Derudover har Kristian Grønbæk Andersen mfl. også ganske betragteligt devalueret chancerne for at tiltrække redderne, til det “fatamorgana” der hedder hjemtagelse af ambulancekørslen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sønderborg

Påvirkede bilister blev anholdt

1. februar 2023 112

Tirsdag aften var der to bilister, som var påvirkede, mens de kørte og de begge blev sigtet og anholdt – og efterfølgende er der tappet blod fra dem. Resultatet af blodprøverne bliver afgørende for sagernes udfald. Den første bilist, som blev stoppet af politiet, da han kørte bil på Ringgade, er en 54-årig mand fra […]

Læs mere...