Bios-sagen: Læser mener flere regionspolitikere og embedsmænd bør stilles for retten

11. november 2017 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Finn Andersen, Hårby, skriver:

Det som bla. journalist Mads Thyrsted Laursen har fundet frem via aktindsigt om Biosskandalen er af en så alvorlig karakter, at jeg mener flere politikere og embedmænd burde stilles for retten.

Det viser sig jo, at både Thyge Nielsen og Mads Haugaard mfl. var vidende om, at Bios ikke kun havde alt for få reddere, de havde simpelthen heller ikke penge til medicin til ambulancerne. Ligeledes stod flere ambulancer og akutbiler på værksted, hvor Bios ikke kunne betale regningerne og leverandørerne af medicinsk havde stoppet leverancerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig påstår Thyge Nielsen, at det var umuligt og alt for dyrt, at komme ud af kontrakten med Bios. Det havde han kammeradvokatens ord for.

Det vil altså sige, at Region Syddanmark bevidst havde indgået en kontrakt, som man ikke kunne komme ud af. Eller sagt med andre ord, man havde bevidst sikret en leverandør så godt, at uanset om leverandøren ikke kunne leve op til de kontraktlige forpligtigelser, så kunne regionen ikke ophæve kontrakten.

Thyge Nielsens har hele tiden bedyret, at det ville være alt for dyrt, at ophæve kontrakten med Bios, for så ville Bios rejse en kæmpe erstatningssag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ja, Thyge Nielsen, for det havde du jo sørget for.

Samtidig lod du hånt om borgerne og deres sikkerhed.

Det bestyrker mig virkelig i troen på, at det var en helt anden dagorden, der dels lå bag udbudet og dels valget af Bios og at den overordnede agenda var at holde Falck ude.

Jeg mener, det strider både mod straffeloven og forvaltningsloven.