BIOS skal betale bod på 14,5 millioner kroner

23. maj 2016 Erhverv

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark – undtaget Enhedslisten og SF – har mandag eftermiddag vedtaget, at BIOS skal betale en bod på 14,5 millioner kroner.

BIOS skal betale det tocifrede millionbeløb, fordi selskabet ikke har overholdt de forpligtelser det skal ifølge kontrakten med regionen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Det handler blandt andet om, at BIOS ikke har overholdt de responstider, regionen stiller krav om  – og det handler om, at BIOS ikke har kunne stille med tilstrækkelig bemanding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det resulterer, i følge kontrakten, i, at regionen kan kræve en bod af BIOS på 15 procent af kontraktsummen, svarende til cirka 4,5 millioner kroner om måneden.

Derfor et nej fra SF

“Der er lavet en kontrakt med BIOS, ligesom der er lavet med Respons. Og den skal overholdes, og det er ikke til diskussion. De har udmærket været klar over, hvilke risici, der var, da de skrev under på kontrakten. En kontrakt er en kontrakt og den skal overholdes fra begge sider”, siger regionsrådsmedlem for SF, Ida Damborg til TV Syd.

bios3SF stemte dog sammen med Enhedslisten imod, fordi resten af regionsrådet nu vil give BIOS mulighed for at føre en sag på afgørelsen. Og gør BIOS det, så skal boden ikke falde før der forelægger et resultat”.

“Vi stemmer nej, fordi vi mener, at vi ikke skal gøre andet end at holde os til kontrakten, og det mener vi faktisk ikke, at flertallet vælger at gøre i aften, siger Ida Damborg til TV SYD.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Ida Damborg mener ikke, at regionen under nogle omstændigheder skal udskyde kravet om betalingen af en bod, hvis BIOS tager sagen til domstolene.

“Det er BIOS problem, det er ikke regionens problem. Det er ikke os, der ønsker at starte en tvist. Hvis BIOS ønsker at starte det, så er det deres problem. Vi ønsker at holde kontrakten, og derfor opkræve bod fuldstændigt som der står i kontrakten”, siger Ida Damborg, der ønsker at BIOS bliver opkrævet boden hurtigst muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun tilføjer, at SF nu vil bede Statsforvaltningen se på, om det er lovligt at udsætte boden.

BIOS har tidligere forklaret, at det er en force majeure situation, der gør, at selskabet ikke kan leve op til de kontraktmæssige forpligtelser. Bl.a. fordi selskabet mener, at Falck har været medvirkende årsag til, at BIOS ikke har kunne skaffe reddere nok.

Har du lyst til at kommentere på denne artikel, så sker det via SønderborgNYTS Facebook, som  du finder HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 COVID-19, Broager

Se listen med Kviktest-stedernes opdaterede åbningstider

12. maj 2021 COVID-19

Nordborg: Nymølle Kro, Nymøllevej 4 BEMÆRK: Åbner 13. maj Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Augustenborg: Væksthuset Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Sundeved: Forsamlingsgården Mandag 08:30 […]

Læs mere...