Bios vil ikke betale millionbod til Region Syddanmark

26. april 2016 Erhverv

Ambulanceselskabet Bios har skriftligt tilkendegivet overfor Region Syddanmark, at en generel reddermangel bør friholde kriseramte Bios fra krav om millionbod.bios3

Det er ikke Bios’ skyld, at ambulanceselskabet dagligt ikke har kunnet levere det antal ambulancer, som Bios er forpligtet til ifølge den kontrakt, som firmaet har indgået med Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har Bios ladet regionen forstå i et brev fra slutningen af sidste måned, erfarer Fyens Stiftstidende.

Bios, som overtog ambulancekørslen i det meste af Syddanmark efter Falck den 1. september 2015, har siden driftsstart haft store problemer med at levere de ambulancer, som regionen har bestilt. På enkelte tidspunkter har de manglende leverancer drejet sig om helt op til otte-ni biler af gangen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til de mange udfald er først og fremmest, at Bios har haft svært ved at rekruttere de reddere, som selskabet har brug for.

I en skrivelse til regionen ved udgangen af marts pointerer Bios, at den generelle reddermangel i Danmark er den primære årsag til Bios’ driftsproblemer.

Derfor mener selskabet, som kommunikerer via Lett Advokater, at kontraktens bestemmelser om force majeure bør aktiveres.

Ifølge kontrakten kan force majeure blandt andet træde i kraft under krig, katastrofer eller ved strejker, som ikke kun rammer den pågældende leverandør, men hele ambulancebranchen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...