Bisidderkorps er ved at være flyveklar

20. august 2016 Sundeved

 

Der er en del mennesker, der ikke føler sig trygge, når de skal til møder med kommunen og for dem er det en god hjælp, at der er en person, der går med og hjælper dem til at få sagt de ting, som de har på hjerte.

“Og her i weekenden er der tæt på 30 mennesker på kursus i Ahlmannsparken i Gråsten, hvor de bliver klædt på af Center for Frivilligt Socialt Arbejde, så de kan påtage sig bisidderrollen”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med Svend Schütt fra KGGO er han initiativtager til det lærerige kursus.

Der er mennesker, der brænder for at hjælpe familier med udsatte børn, nogle, der brænder for at hjælpe sygdomsramte og handicappede og andre, der vil gøre en forskel for ledige, der føler sig klemt i systemet.

“Og bisidderkurset giver dem værktøj til at tage med dem, som de støtter, til møder med det offentlige”, siger Jørn Thrane. Det er ikke nok at have sat sig ind i de regler og paragraffer, der gælder indenfor de forskellige områder. Der er nemlig også regler for, hvad bisiddere må og ikke må.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Målet med bisidderordningen er dels at vores medlemmer skal føle sig trygge, når de møder kommunen og dels at sikre, at de får en korrekt behandling”, siger Jørn Thrane.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Kultur, Sønderborg

Den 11. juni marcherer Skyttebrødrene for fuld musik i Perlegade

28. maj 2022 Kultur

Lørdag den 11. juni samles Borgerforeningens skyttebrødre på skydebanen på Kær halvø og efter at have nydt den morgenmad, som Skyttekongen 2021, Freddy Grøndahl, er vært for, så skydes der om titlen Skyttekonge 2022. Klokken cirka 11:10 kommer Skyttebrødrene – fulgt af Green Forest Pipe Band og Sønderborg Garden – marcherende gennem Perlegade, hvor de […]

Læs mere...