Bisidderkorps er ved at være flyveklar

20. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Der er en del mennesker, der ikke føler sig trygge, når de skal til møder med kommunen og for dem er det en god hjælp, at der er en person, der går med og hjælper dem til at få sagt de ting, som de har på hjerte.kggo

“Og her i weekenden er der tæt på 30 mennesker på kursus i Ahlmannsparken i Gråsten, hvor de bliver klædt på af Center for Frivilligt Socialt Arbejde, så de kan påtage sig bisidderrollen”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg til SønderborgNYT.

Sammen med Svend Schütt fra KGGO er han initiativtager til det lærerige kursus.

Der er mennesker, der brænder for at hjælpe familier med udsatte børn, nogle, der brænder for at hjælpe sygdomsramte og handicappede og andre, der vil gøre en forskel for ledige, der føler sig klemt i systemet.

“Og bisidderkurset giver dem værktøj til at tage med dem, som de støtter, til møder med det offentlige”, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke nok at have sat sig ind i de regler og paragraffer, der gælder indenfor de forskellige områder. Der er nemlig også regler for, hvad bisiddere må og ikke må.

“Målet med bisidderordningen er dels at vores medlemmer skal føle sig trygge, når de møder kommunen og dels at sikre, at de får en korrekt behandling”, siger Jørn Thrane.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...