Bitten & Mads Clausens Fond bygger – sammen med PFA – et seniorbofællesskab

13. august 2020 Erhverv

PFA har inviteret Bitten & Mads Clausens Fond ind i et spændende samarbejde om et helt nyt seniorbofællesskab, der skal ligge på den ene af de tre nordhavnsgrunde i Byens Havn.

Bofællesskabet skal indeholde cirka 40 lejelejligheder til beboere i alderen 50+, der gerne vil have egen bolig og samtidig adgang til fællesaktiviteter som f.eks. fælleskøkken, værksteder og fitness-rum, som ramme om hyggelige og inspirerende fællesskaber lige udenfor døren til den private lejlighed.

PFA er hovedinvestor på seniorbofælleskabet, hvilket de har erfaring med efter at have opført lignende byggerier i blandt andet Viborg og Odense. Det er viden herfra, der danner udgangspunkt for projektet i Sønderborg.

Detaljerne for bofællesskabet i Sønderborg lægges fast i den videre planlægning og i dialog med interesserede lejere.
Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, siger i en pressemeddelelse:

”Hos PFA ønsker vi at tage aktiv del i at løse behovet for mere seniorvenlige boliger og bofællesskaber. Det er denne investering endnu et rigtig godt eksempel på. Samtidig passer investeringen også godt ind i vores danske
ejendomsstrategi, hvor vi i løbet af de seneste år har haft stigende fokus på attraktive byer uden for København og Aarhus. Vi anser derfor denne investering i Sønderborg som værende attraktiv. Både for vores kunder og deres opsparinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byens Havn i Sønderborg strækker sig fra Christian den X’s bro til grundstykkerne syd for Margretheparken. En stor del af området er i dag bebygget, eller er ved at blive det. Men den nordligste del af området har ikke tidligere været i spil til konkrete byggeprojekter. Det laves der meget snart om på.

Ud over at tage imod PFA’s tilbud om samarbejde, har Bitten & Mads Clausens Fond besluttet at imødekomme et ønske fra Danfoss om at bygge et lejlighedskompleks til virksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bygger også medarbejderboliger

Byggeriet bliver et mindre byggeri med 14 – 15 lejligheder i forskellig størrelse. Det bliver boliger, hvori Danfoss indlogere udenlandske medarbejdere, der kommer til Sønderborg af kortere eller længere varighed. Ved at lade ansatte bo i et fælles hus, tilbydes de hurtigt et netværk blandt kolleger. Byggeriet skal samtidig bruges til at teste og demonstrere forskellige innovative Danfoss produkter.

”Vi er meget glade for, at Bitten & Mads Calusens Fond har besluttet at opføre det nye lejlighedskompleks. Det betyder meget, at vores udenlandske medarbejdere får de bedste rammer og forudsætninger for et godt ophold i Danmark. Kvaliteten er høj, beliggenheden smuk, og du kan have et socialt fællesskab med dine kolleger”, siger Danfoss’ koncerndirektør Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er valgt samme arkitekt på begge de nye byggerier, idet Reiulf Ramstad Architechts tegner både seniorbofællesskabet og Danfoss-huset. Reiulf Ramstad Architechts er en anerkendt norsk tegnestue, der har kontor i Danmark med arkitekterne Per Fischer og Thomas Carstens i front. De to arkitekter har tidligere løst opgaver for bl.a. Bitten & Mads Clausens Fond og Danfoss.

Også entreprenør og landskabsarkitekt bliver de samme for begge byggerier, for at sikre en optimeret udførelse og et sammenhængende udemiljø. Entreprenør på projekterne er Daugaard Pedersen fra Kolding, mens SLA er valgt som landskabsarkitekt, ligesom de var ved Alsik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byens Havn. Foto: Bitten & Mads Clausens Fond

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...