Bitten & Mads Clausens Fond har givet støtte til Kometernes Jul

22. december 2021 Erhverv

For fonden bag Danfoss, Bitten & Mads Clausens Fond har det været naturligt at give støtte til årets tv-julekalender, Kometernes Jul. Julekalenderen gør naturvidenskab vedkommende og spændende for børnene, siger fondsformand Peter Mads Clausen i en pressemeddelelse.

”Der er brug for unge mennesker med naturvidenskabelig nysgerrighed og viden til at sikre den grønne omstilling”.

Hele december har børn og deres forældre kunne følge med i det forunderlige naturvidenskabelige sci-fi univers, der udspiller sig i julekalenderen, Kometernes Jul, på TV2.

I forbindelse med familiejulekalenderen er der også skabt Universet Udenom, som Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet står bag. Her kan børn og voksne gå på opdagelse i den virkelige naturvidenskabelige verden.

Det hele er startskuddet til Videnskabsår22, som har det sigte at løfte danskernes videnskabelige almendannelse. Netop det naturvidenskabelige fokus er grunden til at Bitten & Mads Clausens Fond har støttet både julekalenderen og Videnskabsår22.

I 100-året for Niels Bohrs nobelpris er det et oplagt og værdifuldt initiativ at sætte fokus på de naturvidenskabelige fag, fortæller Peter Mads Clausen, bestyrelsesformand for Bitten & Mads Clausens Fond.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Fondens formål er at være til gavn for Danfoss, og her er det naturligt at bakke op om initiativer, hvor interessen for natur og teknik styrkes. Der er brug for unge mennesker med naturvidenskabelig nysgerrighed og viden til at sikre den grønne omstilling. I 100-året for Niels Bohrs nobelpris er årets julekalender et oplagt og værdifuldt initiativ især for virksomheder som Danfoss”, siger Peter Mads Clausen.

Bitten & Mads Clausens Fond støtter blandt andet også Universe Science Park, KATA Fonden, samt de naturvidenskabelige studier på Syddansk Universitet i Sønderborg, som på hver sin måde er optaget af samme mål: At uddanne og oplyse om naturvidenskab på en sjov, spændende og meningsfuld måde for både børn, unge og voksne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores støtte til julekalenderen er en naturlig forlængelse af tilblivelsen af Universe Science Park og vores støtte til Kata Fonden, som støtter undervisning og innovation, men det skal også ses som en stående invitation til folkeskoleklasser og erhvervsskoler og alle andre, der vil besøge Danfoss på Als og opleve hvordan Danfoss bidrager til den grønne omstilling”, siger Peter Mads Clausen.

Julekalenderen er startskuddet og omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet og Nordisk Film Series, med støtte fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...