Blå Flag-strande holdes rene med ny ‘strandrenser’

10. juli 2021 Erhverv

Selv den bedste badeoplevelse ved Blå Flag-strandene kan få ridser i lakken, når man møder lugten af rådden tang eller skal forcere en bræmme på fem meter skvulpende søgræs, inden man når ud til den lækre sandbund. Det oplevelse vil Sønderborg Kommune gerne skåne turister og andre badegæster for, og derfor er der indkøbt en såkaldt strandrensemaskine.

”Strandrenseren spændes bag på en traktor og kører så hen over de striber med tang og søgræs, som er skyllet op på stranden. Det samles op i rensemaskinen, som tømmer det på en lastbil. Det meste køres til destruktion, for når det har været oppe i strandrensemaskinen, betragtes det nemlig som forurenet, selv om det er naturligt materiale”, siger kommunens vejformand, Leif Jensen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har også hidtil renset Blå Flag-strande, men det foregik typisk med en gravemaskine og en traktor med vogn, så det både fyldte og larmede noget mere på stranden.

”Vores nye strandrenser syner af mindre i landskabet, og samtidig prøver vi at tilrettelægge strandrensningen, så den foregår tidligt om morgenen eller på dage, hvor der ikke er badevejr. På den måde prøver vi at genere turister og andre strandgæster så lidt som muligt”, fortæller Leif Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...