Blå Flag: Vær med til at lave Vild Mad sammen med naturvejlederne

23. juli 2022 Samfund
Vild mad. Pressefoto
Vild mad. Pressefoto

På tirsdag fra klokken 16 er der Vild Mad med naturvejlederne og det er for alle som er interesseret i natur, naturens ressourcer, og som har lyst til at smage på ting fra fjerne egne. Stedet er Det Marine Center på Kær Vestermark.

På dagen skal deltagerne lave mad af marine råvarer, som man kan finde i vores natur. Deltagerne skal også prøve at fange nogle asiatiske strandkrabber eller pensel-klippekrabber, som de senere år er dukket op i vores lokale farvande.

”Vores hav er forbundet på kryds og tværs og særlig ballastvand ved skibstransporter har været med til at sprede mange nye arter fra blandt andet østen og Stillehavet.  Pensel-Klippekrabben blev første gang fundet ved Sønderborg i 2018, og nu kan man desværre finde dem rigtig mange steder rundt i vores farvande”, fortæller naturvejleder Andreas Hermann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De asiatisk krabber er betegnet som invasive arter, da de forstyrrer og skaber ubalance i vores lokale økosystem. De kan være bærere af sygdomme eller udkonkurrere vores lokale arter og er derfor uønsket. Men selvom de er uønskede, så smager de godt og på tirsdag vil vi forsøge at lave lækker havmad af nogle af dem.

Arrangementet er gratis men naturvejlederne har brug for at deltagere tilmelder sig. Det kan man gøre på en mail til naturvejlederne@sonderborg.dk

Se flere arrangementer med Blå Flag på naturvejlederne.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...