Blæsere, strygere og masser af slagtøj til søndagens ProMusica

27. november 2022 Kultur

Søndag eftermiddag var der igen ProMusica-koncert i Alsions koncertsal, hvor musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester i frivillighedens navn bød på en koncert. De første på scenen var Simon Blatter og Jeppe Rasmussen på henholdvis trompet og horn – og de spillede Eugene Bozzas Contrastes IV for netop trompet og horn.

De to herrer blev afløst af Mihaela Oprea, Katrin Riemer og Adele Viglietti. Sidstnævnte kommer fra Italien og er ny i symfoniorkestret, hvor hun er konstitueret koncertmester. Kvinderne havde selskab af Martin Pratisolli.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter der var spillet Mozart skulle der andre toner til:

“Vi vil spille otte julemelodier for Jer – og den sidste er Dejlig er Jorden, som I gerne må synge med på”, sagde Katrin Riemer til publikum. Herefter skyndte musikerne sig ud, for at klæde sig lidt juleagtigt på.

Fra julemelodierne skulle der skiftes til en helt anden genre og det var slagtøjsmusikeren Henrik Termansen, som skulle spille Per Nørgaards I Ching.

“Per Nørgaard blev født i Gentofte i 1932 og i en tidlig alder begyndte han at skrive melodier. Hans bror skrev tekster og så satte Per Nørgaard musik til og de kunne så underholde, når der var familie-kom-sammen”, forklarede Katrin Riemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Per Nørgaard blev senere uddannet på Det Kongelige Musikkonservatoriums komponistlinie og i 1982 skrev han værket I Ching.

“Og hvis ikke det skal spilles i år, som er 90-året for Per Nørgaard og 40-året for værket, så ved jeg ikke, hvornår det ellers skal spilles”, sagde Henrik Termansen til SønderborgNYT.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...