Blans er Årets Landsby 2019

4. april 2019 Sundeved

Indsamling til genåbning af købmandsbutikken, udvikling af et maritimt projekt, fællesspisning, renovering af bænke, byfest, affaldsindsamling, et motionsløb og ringridning.

Det var nogle af aktiviteterne, som gav fællesskab og livskvalitet i Blans og sendte landsbyen på vinderkurs, da dommerkomiteen onsdag skulle kåre Årets Landsby 2019 ved et arrangement i Lysabild Skole, skriver kommunen.

Når Sønderborg Kommune hvert år kårer Årets Landsby, kigger dommerkomiteen på, om landsbyen – oftest personificeret af bestyrelsen i landsbylauget – tør tænke nyt, tør tage chancer, viser bredde og har opbakning fra hele landsbyen, udnytter de ressourcer og muligheder, som landsbyen naturligt byder på, og om landsbyen har/iværksætter aktiviteter, som andre kan blive inspireret af.

Artiklen fortsætter under annoncen

På vegne af Blans Peter Aagaard Nielsen og Christa Nielsen modtog prisen: 5000 kroner, en plakette til evigt minde om hæderen, en vandreskulptur samt blomsterbuketter.

”Med alle formandsberetningerne har der været meget at læse. Nogle er meget detaljerede i deres beskrivelse af aktiviteterne, og vi er generelt meget imponerede over aktivitetsniveauet rundt i vores landsbyer”, sagde byrådsmedlem Kristian Beuschau, der holdt tale i forbindelse med kåringen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...