Blans er på vej til at blive “baconhovedstad”

29. juni 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Blans skal være Danmarks baconhovedstad. Første skridt på vejen blev taget onsdag formiddag, hvor borgmester Erik Lauritzen tog første spadestik.

“Når virksomheden udvider, så styrker det vores område. Det er glædeligt – for landbruget og slagteribranchen har haft nogle hårde år”, siger borgmesteren til TV SYD.

Danish Crown investerer omkring 70 millioner kroner i den nye afdeling i Blans, der ventes at skabe op mod 10 nye arbejdspladser. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er godt for Blans og Sønderborg Kommune. Det er jo en kæmpe arbejdsplads, og af og til har vi været nervøse for, om slagteriet også lå der om fem år. Så det er godt, at man tør investere igen, og dermed styrker den samlede virksomhed”, siger Erik Lauritzen.

Brexit kan ramme eksporten

Københavns Universitet, KU, har offentliggjort en omfattende analyse, som konkluderer, at den danske eksport af blandt andet bacon og smør til Storbritannien må forventes at falde med 79 procent, hvis briterne forlader EU uden en frihandelsaftale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv hvis briterne indgår en frihandelsaftale med EU, vil den danske landbrugseksport til Storbritannien falde 48 procent, konkluderer økonomerne på KU.

“Analysen dokumenterer, hvor afgørende det er, at vi får knyttet Storbritannien tæt til EU. Vi eksporterer årligt kvalitetsfødevarer for over 12 mia. kr. til Storbritannien. Det vil have fatale konsekvenser for denne eksport, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale og dermed bliver hegnet inde bag høje toldmure”, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til Ekstrabladet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...