Bliv klogere på den skjulte sandhed – konspirationsteorier

10. november 2021 Uncategorized

Regeringen putter noget i drikkevandet, der gør dig lydig. Jøderne kontrollerer verden, og det var i virkeligheden amerikanerne selv, der stod bag angrebet på World Trade Center. Intet er, som det ser ud, og der er skjulte kræfter overalt, som undertrykker os.

Alternative forklaringer på hvordan tingene i virkeligheden hænger sammen, skyder op som aldrig før, senest i forbindelse med coronakrisen og diskussionen om 5G-netværket og QAnon-bevægelsen, skriver biblioteket.

Men hvad stiller vi op med konspirationsteorier?

Er det farlige fortællinger, som peger frem mod politisk vold og udgør en trussel mod demokratiet, eller er det harmløse fortællinger med en vis underholdningsværdi, som vi ikke behøver at tage særligt alvorligt? Og kan man i det hele taget skelne mellem sande og falske konspirationsteorier?

På biblioteket i MultiKulturhuset kan du tirsdag klokken 14 høre forsker og ph.d. i idéhistorie fra Aarhus Universitet, Rikke Alberg Peters. Her holder hun et underholdende og lærerigt foredrag med konspiratoriske eksempler fra egen forskning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Universe: Sky Trail er blevet en etage højere

20. januar 2022 Erhverv

Gæster, der besøger Universe Science Park efter den 9. april, kan opleve, at den ellers i forvejen høje klatrebane Sky Trail er blevet en hel etage højere. En af parkens store investeringer til sæson 2022 er at udvide kapaciteten og hele oplevelsen omkring den populære klatrebane Sky Trail, så endnu flere gæster kan udfordre dem […]

Læs mere...