Blodrøde tal i Bios-regnskab

15. juni 2016 Erhverv

Mandskabsproblemer, manglende ambulancer og nu et regnskab med blodrøde tal på bundlinjen. Sådan kan man kort opsummere året 2015 for ambulanceselskabet Bios.

Det oplyser DR Fyn og Fyens Stiftstidende.

Virksomheden, der overtog ambulancedriften i Region Syddanmark i september sidste år, kommer ud af 2015 med et underskud, der er større end forventet.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

“Vi har brugt penge i 12 måneder, men tjent penge i fire måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så det er klart, at 2015 var et opstarts- og implementerings år. Dermed giver det sig helt naturlig også udslag i et negativt resultat for året”, siger Morten Hansen, direktør for Bios Danmark.

Det er særligt de ekstraordinært store udgifter til overarbejde, samt rekruttering og omskoling af tyskere reddere på 25 millioner kroner, der har kostet på bundlinjen.bios3

Ifølge Bios har Region Syddanmark ikke gjort nok for at sikre en glidende overgang fra Falck til Bios, ligesom man heller ikke har informeret Bios om den reddermangel, der potentielt kunne ramme selskabet.

Derfor mener selskabet , at regionen bør betale en del af de ekstraordinære opstartudgifter på 25 millioner kroner.

Den melding overrasker ikke regionsrådsformand Stephanie Lose. Hun slår fast, at underskuddet og de økonomiske udfordringer, er Bios egen sag.

“Det er en risiko, når man handler med en privat virksomhed, at den private virksomhed kan få økonomiske problemer. I regionsrådet har vi ét ansvar, og det er at sikre, at der kører ambulancer. Derfor er vi selvfølgelig forberedt på alle de scenarier, der kan opstå, og det er vores opgave. Bios’ økonomi i øvrigt er et Bios-anliggende”, siger Stephanie Lose.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk