Børn møder ind på skoler med restriktioner

3. januar 2022 COVID-19

På onsdag åbner skolerne igen efter juleferien og elever i grundskoler får en skoledag med restriktioner.

“Eleverne er sammen klassevis og de mødes ikke på kryds og tværs med andre”, siger sundhedschef Michael Skriver.

Desuden bliver skoleelever i folkeskoler samt elever i fri- og privatskoler testet.

“Kommunen har et podeteam, som kører rundt på skolerne, så eleverne kan blive testet to gange hver uge”, siger sundhedschefen til SønderborgNYT.

Hvis der begynder at brede sig smitte i en klasse eller på en skole, vil der blive reageret med det samme.

“Vi er hele tiden i kontakt med myndighederne og skulle der brede sig smitte i en klasse eller på en skole, så fortæller de, hvordan vi skal reagere”, siger Michael Skriver.

Der bliver også udleveret såkaldte selvtest til skoler, plejecentre samt andre kommunale institutioner, oplyser direktør Carsten Lund fra Børne- og Uddannelses-forvaltningen. Han har også ansvaret for Sundhedsforvaltningen.

Da danske skoleelever i december blev sendt hjem, var det med en klar opfordring fra statsministeren til forældre: Få dit barn vaccineret.

Artiklen fortsætter under annoncen

På det tidspunkt var 33,4 procent af de yngste skolebørn mellem 5 og 11 år vaccinerede med første stik, mens 0,1 procent var færdigvaccinerede. Tallene er nu 41,8 procent vaccinerede med første stik og syv procent færdigvaccinerede.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...