Ligeværd: Børn og Familie svigter mor og 11-årig pige i Rinkenæs

15. januar 2018 Gråsten

Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg undrer sig gang på gang over den behandling, som Børn og Familie giver – eller rettere ikke giver – til børnefamilier, der er pressede.

“Der er en mor i Rinkenæs, som har en 11-årig datter, der lider af angst. Det er cirka to år siden, Børn og Familie lovede at hjælpe, men det er endnu ikke sket”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Det hører med til billedet, at moderen er tidligere misbruger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og hun er i kontakt med Misbrugscentret, hvor hun går til tjek og dokumenterer, at hun ikke indtager nogle former for rusmidler”, siger Jørn Thrane. Moderen stoppede misbruget for cirka 12 år siden i forbindelse med graviditeten.

Indenfor de seneste to år har der været koblet to såkaldte mentorer på den lille familie.

“Men først blev den ene sygemeldt og så blev afløseren det også”, siger Jørn Thrane. Og nu står alting stille.

Jørn Thrane fortæller, at moderen føler sig truet af dem, der egentlig skulle hjælpe hende.

“I Børn og Familie har de nævnt for moderen, at hendes datter måske ikke bor det rigtige sted – og udsigten til en tvangsfjernelse lægger jo en dæmper på råbene om hjælp”, siger Jørn Thrane.

“Lige nu står tingene der, hvor pigen gennem to år ikke har været i skole på grund af sin angst – og Børn og Familie vil ikke hjælpe før, pigen møder op i skolen”, siger Jørn Thrane.

“Men det er jo sådan direktøren i Børne- og Uddannelsesforvaltningen synes, det skal være. Men gad vide, hvordan han harmonerer det med borgmesterens ord under valgkampen, hvor han sagde, at kommunens medarbejdere skal tage borgernes råb om hjælp alvorlig”, siger Ligeværdsformanden.

Børne- og Uddannelsesdiretør Carsten Lund svarer:

Generelt vil jeg dog sige, at vi vil søge at hjælpe og støtte alle børn, unge der har behov herfor. Og vi tager altid borgerens råb om hjælp alvorligt. Hvis en familie føler sig dårligt behandlet, vil vi altid invitere til dialog med henblik på, at opnå en fælles forståelse af, hvad der skal til for at nå dette mål, siger direktøren i et skriftligt svar

At børn og unge ikke har en stabil skolegang, er ikke godt nok.

Det må derfor altid være et fælles mål at søge dette sikret.  Der er mange forskellige muligheder for at støtte barnet/den unge alt efter hvilke problematikker der er tale om. Vi har målrettede indsatser for børn med angst, ligesom dette gør sig gældende for andre problemstillinger.

Jeg kan som sagt naturligvis ikke udtale mig om en konkret sag, men genkender ikke en sagsbehandling som det beskrevne.

Jeg vil opfordre Ligeværd i Sønderborg til at få borgeren til at kontakte mig eller Erling Andreasen så vi kan hjælpe borgeren, skriver forvaltningsdirektøren.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk