Børn & Uddannelse: Vores ansatte skal møde glade på arbejde

17. august 2015 Erhverv

Nu sættes der gang i den eksterne undersøgelse af arbejdsklimaet i Børne- og Uddannelsesforvaltningen, som Arbejdstilsynet har bedt Sønderborg Kommune om at gøre. Og direktøren i forvaltningen er ikke det mindste i tvivl om, at Sønderborg kommer til at få en Børne- og Uddannelsesforvaltning, der bliver god for både borgere og personale.

Direktør Carsten Lund. Foto: Sønderborg Kommune

Direktør Carsten Lund. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtigst af alt er at sikre, at medarbejderne trives i jobbet. Direktøren er bevidst om, at trivsel i jobbet giver lyst til at yde en god indsats.

“Dengang jeg begyndte som direktør for forvaltningen fik jeg hurtigt en fornemmelse af, at nogle af medarbejderne ikke var glade”, siger Carsten Lund til SønderborgNYT. Han havde sat sig for, at han ville finde frem til, hvordan han kunne sikre, at de ansatte var glade, når de møder på arbejde og også når de igen går hjem.

“Så kom Arbejdstilsynet på besøg og de sagde, at de overvejede et påbud om en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet i Jyllandsgade, hvor en del af forvaltningen sidder”, siger Carsten Lund. Han sagde til Arbejdstilsynet, at han hellere så, der blev kigget på hele forvaltningen og ikke bare en lille gruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kun at undersøge et lille hjørne gav ingen mening”, siger han.

Vi er i gang

Ret hurtigt efter sin ansættelse bad direktør Carsten Lund byrådet om at bevilge 2 millioner kroner og dem fik han.penge

“Jeg er glad for den opbakning fra politikerne. Den betyder, jeg kunne ansætte flere socialrådgivere, hyre hjælp fra et firma udefra samt trække på nogle tidligere praktikanter, der allesammen skal hjælpe med at få stakkene af sager behandlet færdig”, siger direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag er socialrådgiverne ikke ved at miste pusten, når de ser sagerne ligge på deres skrivebord.

“Der ligger i snit 33 sager på en socialrådgiver bord. Fagforeningen anbefaler, at en enkelt medarbejder har mellem 25 og 35 – alt efter hvor “tunge” de enkelte sager er”, siger Carsten Lund.

Fra jul skal det virke

Det eksterne firma – AM Gruppen – der ser arbejdsklimaet efter i sømmene, skal være i Sønderborg frem til jul – og det er samtidig den deadline Carsten Lund har sat for de forandringer, han vil lave i forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forvaltningen skal involveres mere i arbejdsgangene i de forskellige sager. Det skal ske gennem et forpligtende samarbejde med de andre faggrupper, vi har”, siger han. Altså skal der være en højere grad af tilgængelighed i forvaltningen, så der kommer mere dialog mellem de forskellige faggrupper.

Sagsbunkerneimages (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu er der eksterne, der hjælper os gennem puklen af sager og det går fint fremad. Der er ingen tvivl om, at antallet af sager skal ned”, siger han. Nogle sager ligger bare og venter på en udtalelse fra en anden instans.

“De sager kan lige så godt ligge os en HK-medarbejder i stedet for at være på en socialrådgivers bord”, siger han. På den måde frigives der faglige ressourcer til andre sager.

Børne-institutionen

Sidste år kom Socialtilsynet med en meget kritisk rapport på Alssund Børne- og Ungdomscenter. Her skal det nævnes, at den kom, inden Carsten Lund fik chefstolen i forvaltningen.

“Nu er institutionen godkendt påny og det er det første skridt på vejen”, siger Carsten Lund.

Han fortæller, at han ser hele forvaltningen og ikke blot enkelte grene eller områder.sfo

“Sammen med Marianne Helms har jeg lavet et større forarbejde indenfor HR-området og det rulles ud i den kommende tid”, siger direktøren. For ham handler det om at sikre trivslen for de ansatte. Den er en forudsætning for, at de kan levere en god indsats på jobbet.

Når socialrådgiverne yder det bedste, de kan, så gavner det de børn, som det hele handler om.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...