Børnegården Nejs fejrede 50 års fødselsdag

16. juni 2021 Broager

Tirsdag var flaget hejst i Børnegården Nejs i Broager – og det skyldes hverken Valdemarsdag eller Genforeningen – 15. juni 1971 åbnede Børnegården Nejs nemlig sine døre for første gang og institutionen kunne derfor fejre 50-års fødselsdag.

Der var sendt flotte indbydelser ud på forhånd, så børnene kom i deres fineste puds og de havde glædet sig til at fejre denne store dag sammen med det dejlige personale.

Der var pyntet op med balloner, flag og en flot æresport i ægte guldbryllups-stil, og der var lavet kæmpe kager og lækre godteposer til alle børnene, som det sig hør og bør til en rund fødselsdag, skriver Børnegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev en festlig dag i det skønne vejr og alle nød at hygge sammen og snakke om, hvad det betyder at fylde 50 år og hvorfor man dog fejrer en børnehaves fødselsdag. Der blev leget ’alle mine kyllinger’, gravet efter guld, klatret på forhindringsbane og sunget fødselsdagssange og hvad man nu ellers kan finde på, når nu det er børnehaven, der har fødselsdag.

I 1971 startede Børnegården Nejs som en kollektivt ledet institution for op mod 52 børn i alderen 2-7 år. Det var en forholdsvist ny ledelsesstil på daværende tidspunkt, men det blev vel modtaget af lokalområdet. Det var tiden før børnehaveklasser og der var mulighed for både at have en formiddags-, eftermiddags-, eller heldagsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden blev der tilføjet for eksempel vuggestue for de 0-2-årige – som har været lukket ned i en årrække, men genåbnet i 2018 – fritidspladser for børnehaveklassebørnene og selvfølgelig forskellige grupper til børnene mellem 2-6 år og på et tidspunkt var der plads til hele 72 børn.

I dag har Børnegården Nejs 52 pladser fordelt på en vuggestuegruppe og to børnehavegrupper. Børnegården Nejs er en integreret institution, som tager udgangspunkt i det enkelte barns trivsel med fokus på det inkluderende fællesskab og en børnekultur. Udelivet dyrkes i stor stil og legepladsens læringsrum udvikles løbende – fordi alle børn skal have en god dag i et udviklende miljø.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...