Børnegården Nejs har nu sit eget insekthotel

1. oktober 2022 Broager

I de senere år har vi i den integrerede institution, Børnegården Nejs i Broager, været meget optaget af udeliv og biodiversitet.

Sidste efterår begyndte tankerne om at bygge et stort insekthotel at tage form og vi søgte om penge hos Friluftsrådet – og fik dem. Vi fik købt alle materialer og i august holdt vi det første byggemøde med en aktiv gruppe forældre, som i den grad har leveret frivillig arbejdskraft, skriver Børnegården.

September måned blev sat af til byggeprojektet, weekender er blevet brugt i arbejdsfællesskabet og nu står insekthotellet færdigt.

Efterfølgende har alle børn og voksne i Børnegården Nejs, været på ture rundt i nærmiljøet får at samle materialer, som skal puttes i insekthotellet, så mange forskellige insekter får lyst til at flytte ind.

Vi er ikke i tvivl om, at der er mange som vil drage stor fordel af vores projekt.

Først og fremmest vil vores egne børn i alderen 10 måneder – seks år være tættest på vores nye læringsrum.

Derudover har vi et samarbejde med Broager Skole, SFO Mariegård og vores øvrige nabo institutioner, som kan være en del af læringsrummet ved at gå forbi Børnegården Nejs og følge årets gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der går utrolig mange borgere forbi Børnegården Nejs hver eneste dag, de vil også have mulighed for at følge Naturhotellet-

Vi har fremtidssikret vores innovative Naturhotel ved at tage en beslutning om, at det er det vi gerne vil fremadrettet. Uanset hvilke forældre der sidder i forældrerådet, uanset hvilke forældre, der er forældre i Børnegården Nejs, og uanset hvilke medarbejdere der er ansat i Børnegården Nejs.

På fredag indvier vi insekthotellet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...