Børnehavebørn hygger sig med julefrokost i DET GAMLE RÅDHUS

6. december 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag formiddag åbnede DET GAMLE RÅDHUS endnu engang dørene for byens vuggestue- og børnehavebørn.

Årets første børnejulefrokost var med Tumleby Børnehave fra Gråsten, som deltog med 94 glade børn og voksne.

Børnene medbragte hjemmelavet julepynt til det store juletræ i Byrådssalen, hvor der også blev sunget julesange, bl.a. børnehavens egen julesang: ”I Tumleby er mange børn, der glæder sig til jul”.

Herefter var det tid til årets julemenu, som bl.a. stod på lune frikadeller, børnevenligt smørrebrød, rosinpakker og æbleskiver, skriver DET GAMLE RÅDHUS i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herudover blev der skålet i både saftevand og slush-ice i den store festsal.

Børnene havde medbragt en flok hjælpsomme forældre, som hjalp med at skænke saftevand og holde styr på tropperne.

Inden turen igen gik hjemad mod Tumleby, overrakte Thorben Jensen, ejer af DET GAMLE RÅDHUS og ipnordic, en check på kr. 5.000,- til børnene.

En del af checken stammer fra det afholdte valgmøde i november, hvor Gråstens borgere var inviteret, og samtidig blev opfordret til at bidrage med mere end det obligatoriske beløb på kr. 20,- for entreen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beløbet gik nemlig ubeskåret til byens to børnehaver.

Thorben Jensen er i gavehumør.

På valgmødet bidrog Erik Lauritzen og Ole Wandahl Stenshøj med yderligere kr. 250,- fra hver deres parti til hver børnehave. DET GAMLE RÅDHUS og ipnordic valgte at firdoble checken til kr. 5.000,- til børnene i Tumleby.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi valgte at gøre beløbet fra valgmødet lidt bedre og håber, at børnene kan få stor glæde af det. Det glæder os, at byens børn kommer med hjemmelavet pynt til juletræerne på DET GAMLE RÅDHUS. Vi har set frem til børnejulefrokosten – det er en særlig dag, når festsalen fyldes med glade og forventningsfulde børn. Vi håber, at de vil komme igen til næste år, sagde  Thorben Jensen.

Også daginstitutionsleder Birgit Frost Jensen er glad for arrangementet:

”Julefrokosten på DET GAMLE RÅDHUS er noget, som børnene ser frem til i lang tid. De snakker meget om det hjemme i børnehaven, og gør sig umage med julepynten, som de ved skal hænge et sted, hvor alle kan se den. De store børn, som har været med før, fortæller de mindre børn, at de godt kan glæde sig, og forældrene spørger også ind til arrangementet længe før december, fordi de gerne vil være med. Det betyder utrolig meget for os, at arrangementet er så velorganiseret, og sikken en overraskelse med 5.000 kr. til børnene. Jeg vil give den glædelige nyhed videre til vores forældreforening, som gør et stort stykke arbejde, og som i øjeblikket samler ind til et udendørs legetårn.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag vil DET GAMLE RÅDHUS igen stå i børnenes tegn, når børn og voksne fra Vindsuset Børnehave er klar til julegilde med alt, hvad hjertet begærer – og mon ikke de også kan se frem til ekstra julegave?

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...