Børnehaver og vuggestuer genindfører ‘almindelig’ åbningstid

22. maj 2020 Samfund

Det er meget tæt på en normal hverdag, kommunens mindste børn kan se frem til efter pinse, når dagplejer, vuggestuer og børnehaver genindfører de almindelige åbningstider fra tidlig morgen til sen eftermiddag. SFO og klubber åbner også den 2. juni med åbningstider som før corona-krisen. Der vil dog fortsat være ekstra fokus på hygiejne og håndvask, ligesom forældre i videst muligt omfang skal sørge for at overholde det generelle krav om én meters afstand, når de henter og bringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“At vi nu kan lave en genåbning, der bringer kommunens børnefamilier tilbage til noget, der er så tæt på normal hverdag, er selvfølgelig helt fantastisk. Det har været en udfordring for mange småbørnsforældre at få den begrænsede pasningsmulighed til at hænge sammen med et fuldtidsjob. Børn har brug for tryghed og ro omkring sig for at lære og udvikle sig. Nu bliver der ro på igen, og det er jeg rigtig rigtig glad for”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

At det nu er muligt at genindføre almindelig åbningstid i dagtilbud skyldes, at sundhedsmyndighederne tillader børn i dagtilbud og SFO at være sammen i større grupper, og at der fremover skal gøres rent én gang om dagen i stedet for to gange. Desuden gælder det generelle krav om én meters afstand ikke mellem legende børn og mellem børn og personale. Fokus på håndhygiejne og det med at hoste og nyse i ærmet gælder dog fortsat, ligesom man selvfølgelig skal blive hjemme, hvis man har symptomer, der kan være relateret til corona-smitte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...