Boganmeldelse: Breckling anmelder krimien ‘Dødedansen’

15. august 2022 Kultur

Bogcafévært Allan Breckling skriver:

Da Karen Inge Nielsen i 2020 udgav sin første kriminalroman ’Færgemanden’ i serien ’Grænselandskrimi’ må det erkendes, at man sad med tungen lige i munden – den var hårrejsende grum… faktisk overvældende  i sin gru!  Forfatteren er jo til hverdag biokemiker på Panum Instituttet og kender alt til vores indre bløddele – og jeg må nok sige, at det kom læseren også til i ’Færgemanden’. Og tanken om at virkeligheden somme tider er mere grusum end fiktive romaner – melder sig hurtigt.  Men er virkeligheden virkelig det, når det kommer til stykket. Med ’Færgemanden’ kommer man i tvivl. Blændende skrevet ihvertfald!

Artiklen fortsætter under annoncen

Med ’Dødedansen’, det andet bind i serien, skifter forfatteren spor. Den er faktisk meget anderledes – mere psykologisk.  Og ja, et grusomt drab slipper læseren jo ikke for. En præst findes bestialsk myrdet i en kirke i Bylderup – bundet op som var hun korsfæstet med hænderne skåret af – og så er en tysk medicinaldirektør forsvundet. Og her kommer efterforskeren og den egentlig hovedperson, Mads Lindstrøm, efter tvungen orlov… efter sin egenrådige efterforskning og handlen i sagen om ’Færgemanden’

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsyneladende har denne Mads Lindstrøm ikke ændret adfærd overhovedet og ved læsning af ’Dødedansen’ får vi et dybt indblik i den usympatiske, menneskeblinde efterforskers adfærd – en mand i krise ja – men også totalt blind for sine medmennesker – især overfor sin søster  og det er båret af latterlige fordomme og forestillinger i hans eget hoved.

Kan denne Mads Lindstrøm egentlig være en god efterforsker – det er spørgsmålet i denne psykologiske thriller…har han virkelig grundlag for at kunne sætte sig ind i andres univers og dermed kunne afkode en morders motiver og handlemåde?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en rasende godt skrevet kriminalroman og det er rørende at opleve det stærke samarbejde, der er mellem  det tyske og danske politi – eller snarere det  fremragende samarbejde de har…. og det ikke kun fiktivt…

Romanen sluttes i Sønderborg og gør klar til det tredje bind i serien – for vi kommer sandelig rundt i det sønderjyske samt over grænsen mod Flensborg og Kiel. Ihvertfald drøner hovedpersonen frem og tilbage over grænsen….og det virker faktisk som en hovedløs flugt. Men er der tale om en mand, der virkelig har instinkt for drab?

Artiklen fortsætter under annoncen

Men læs nu selv og bedøm romanen hvis motto er: ”Hvad I er, var vi engang, hvad vi er, skal I blive”.  Truende, ikke sandt.? Man kan næsten ikke vente på tredje bind i serien…. men lur mig… det bliver sikkert grumme grumt…og spændende.

Karen Inge Nielsen har solgt rettighederne til sine romaner til Warner Brothers Danmark til filmatisering  og det vil vi høre nærmere om, når vi også skal høre forfatteren fortælle om romanerne i Brecklings Bogcafé søndag den 4. december i Sønderborghus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...