Bogen Kongeæblet er klar til børnene i Gråsten

9. september 2019 Kultur

Mandag var en stor dag for Gråsten Æblefestival, hvor bogen Kongeæblet blev præsenteret i det store telt på havnen i Gråsten, hvor der fra torsdag er æblefestival.

Bogen, som er skrevet af forfatter Bente Løwe Christiansen, handler om Gråstenæblet -Kongen blandt alle æbler – og bogen er illustreret af Signe Gabriel.

Kongeæblet er en bog, der henvender sig til børn – og i bogen fortæller Bedste sine børnebørn om det særlige æble og tager dem med rundt i  Gråsten, hvor de følger æblets spor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børn i teltet

I teltet på havnen sad børn fra Vindsuset og de lagde ører til taler fra både Birgitte Houe Jespersen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe og bogens forfatter, Bente Løwe Christensen.

“Nu er bogen her og det har taget lang tid at nå hertil. Faktisk 1 1/2 år, men nu er den klar – og der er bøger til Jer alle. Desuden bliver bogen delt ud til klasser i de lokale skoler”, sagde Birgitte Norman Houe , inden børnene sang et par sange.

Bente Løwe Christiansen kunne fortælle børnene, at det er et stort arbejde at skrive en bog.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alt i bogen er diskuteret og tjekket mange gange, men nu kan bogen endelig gives til Jer og til andre børn”, sagde hun.

De børn, der besøger Gråsten Æblefestival får også et gratis eksemplar af ‘Kongeæblet’.

Guldregn

Bo Hansen fra Sydbank var også med til bogpræsentationen og det samme var Helle Hansen, der er fra Sydbankfonden.

Bo Hansen kunne fortælle, at Sydbank donerer 10.000 kroner til Gråsten Æblefestival og Sydbankfonden har givet et tilsvarende beløb til ‘Kongeæblet’, som er trykt hos TopTryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...