Bogen om Martin med Fløjten er trykt i endnu et oplag

3. februar 2022 Kultur

I efteråret kom bogen om Martin med Fløjten i handlen, så den kunne blive købt og givet i julegave.

”Men der var udsolgt længe inden julehandlen begyndte og nu er der trykt endnu et oplag, som ligger klar hos boghandlerne”, siger forfatteren, Lars Christiansen, til SønderborgNYT.

Han fortæller, at Uwe Wolff’s Fond både har støttet udgivelsen af 1. og 2. oplag.

Det var også fonden, der tog initiativ til – og finansierede – den vellykkede bogreception, hvor Allan Breckling som bekendt gjorde det supergodt i rollen som Martin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Historien om Martin Jørgensen er et nærbillede af et liv på samfundets bund fra 1880erne og frem til 1970erne. Det er historien om silkeborgenseren Martin Jørgensen, som voksede op på Silkeborg Fattiggård og blev en pokkers knægt.

Museum Silkeborg ville gerne have, at forfatter Lars Christiansen skrev Martin Jørgensens historie og for at sikre økonomien til opgaven, så henvendte de sig til Uwe Wolffs Fond.

Martin med Fløjten slog sig ned på det Als, som han blev så glad for og valgte at tilbringe sit liv med at samle skrot og jern i sin lille vogn – og for at give receptionsgæsterne en idé om, hvordan Martin Jørgensen blev oplevet dengang, så havde Uwe Wolffs Fond fået Allan Breckling, som husker Martin fra sin barndom, til at give den rollen som den populære klunser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Uwe Wolffs Fond bruger penge på en bog om Martin med Fløjten, så skyldes det, at mange kendte ham og endnu flere skal have chancen for at stifte bekendtskab med ham.

Her kan du SE BILLEDER FRA RECEPTIONEN .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...