Antallet af boliger til salg i Sønderborg er faldet med næsten 27 procent

13. oktober 2021 Samfund
Pressefoto. Home
Pressefoto. Home

I oktober måned var der 351 boliger til salg i Sønderborg Kommune, hvilket er et fald på 26,7 procent i forhold til oktober måned sidste år og samme udvikling ses i resten af landet, hvor der i starten af oktober er knap 13 procent færre huse til salg end i samme måned for et år siden, og udvalget er blevet en smule mindre, 0,6 procent, den seneste måned. Det skriver home i en pressemeddelelse.

”I cirka 9 ud af 10 kommuner er der færre villaer og rækkehuse at vælge imellem end for et år siden. Der er altså mindre at se på for køberne, men der er heller ikke helt så mange købere på boligjagt som tidligere på året, så boligjagten er blevet mere rolig nu”, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er klare forskelle mellem kommunerne, når man sammenligner med samme tid for et år siden, viser tal fra Boligsiden, som home har set nærmere på.

De største mangler i udbuddet er der i Samsø, Læsø, Furesø, Ishøj og Ringsted kommuner og i top 5-kommunerne er udvalget faldet mellem 45 til 54 procent. Samsø er landets mest ’negative’ kommune, når det kommer til valgmuligheder til køberne.

I den anden ende af skalaen kan køberne i Halsnæs glæde sig over, at der er en tredjedel flere huse at vælge imellem, 32 procent. Her er Mariagerfjord, Tårnby, Fanø og Norddjurs også i top fem over ’positive’ kommuner og i 13 kommuner er udbuddet af huse større end for et år siden. I én kommuner – Hillerød – er det uændret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbuddet til salg er kun et øjebliksbillede – og det bliver løbende påvirket af lysten til at sætte til salg, nye huse til salg, og lysten til at købe, huse der bliver solgt.

Udvalget af huse til salg på landsplan er fortsat meget lavt, når man sammenligner flere år tilbage.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...