Boligforening arbejder på at undgå nedrivninger i Nørager og på Søstjernevej

4. marts 2020 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Det er i går blevet officielt at Sønderborg Andels Boligforening forventer Nørager og Søstjernevej fortsat er på ghettolisten til december, når der igen måles på beboersammensætningen.

“Og er vi det, så kan vi pålagt at rive 60 procent af boligerne ned”, siger formand for Sønderborg Andels Boligforening Vivian Engelbredt til SønderborgNYT.

Derfor er der tirsdag varslet nedrivning eller boligreduktion med fokus på Nørager og det vil ske tidligst 2022 – sandsynligvis senere. Fokus er at begrænse nedrivningskravet, fordi boligerne på Søstjernevej er i bedre stand end Nørager, der i forvejen er renovationsmodent.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har tirsdag orienteret om genhusning, planerne om inddragelse i workshops i fht udviklingsplan og der lægges op til at så mange borgere som muligt med anden etnisk baggrund henvender sig til beboerrådgiverne, hvis de ligger inde med eksamenspapirer, der kan dokumentere, at de har uddannelse ud over grundskoleniveau”, siger Vivian Engelbredt, der sammen med resten af bestyrelsen vil gøre en indsats for at de to boligpområdert ungår at lande på den hårde ghettoliste.

“Kommer vi på den hårde liste, så er tingene ude af vores hænder – og tallene i målingen vil afgøre, om vi kan søge dispensation, så vi undgår at skulle rive lejligheder ned”, siger formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun understreger, at ender det med nedrivninger, så er der en genhusningsplan. Beboerne bliver ikke hjemløse.

Fakta om Ghettolisten

Nørager og Søstjernevej med flere har været på ghettolisten siden 2010, men var ikke på i 2014 og 2015.

Jævnfør ghettoplanen ‘Et Danmark uden parallelsamfund’ og den lovgivning, der blev vedtaget af Folketinget i november 2018, skal almene boligforeninger med boligområder på ‘den hårde ghettoliste’ reducere antallet af familieboliger i området til højst 40 pct. inden 2030. Boligforeningen kan sammen med kommunen søge om dispensation til at bibeholde en større andel af familieboliger i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et boligområde – kun områder med over 1000 beboere medregnes – optages på ‘den hårde ghettoliste’, når andelen af beboere i området med ikke-vestlig baggrund er større end 50 pct., og det derudover i fem år i træk opfylder mindst to af følgende fire kriterier:

Mere end 40 pct. af beboerne på 18-64 år har hverken job eller er under uddannelse

Over 60 pct. af beboerne på 30-59 år har ingen uddannelse ud over folkeskolen

Bruttoindkomsten blandt beboerne er under 55 pct. af regionens gennemsnitlige bruttoindkomst

Artiklen fortsætter under annoncen

Andelen af beboere, der er dømt for kriminalitet, er tre gange højere end landsgennemsnittet

15 boligområder er på den hårde ghettoliste. Yderligere 29 boligområder figurerer på ghettolisten og risikerer i løbet af de kommende år at blive en ‘hård ghetto’ og dermed møde krav om at reducere eller ændre boligmassen.

28. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

Altid Vikar i Huholt fik brug for mere plads

28. marts 2024 Erhverv

Gennem et par år har Kasper Sauer siddet i Huholt og sendt vikarer ud til det pædagogiske, sundhed- og psykiatrifaglige område. Han og familien var flyttet fra Nordsjælland og hjem til det sønderjyske og som salgsdirektør i Altid Vikar skal Kasper Sauer lave nye samarbejdsaftaler og rekruttere vikarer til hele Syddanmark. “Det er gået rigtigt […]

Læs mere...