Boligkøberne i Sønderborg har fået større villaer

8. juli 2021 Erhverv
Foto: Pressfoto, home
Foto: Pressfoto, home

Boligkøberne efterspørger mere plads, når den nye bolig skal købes og under Corona-tiden er villaerne vokset i størrelse. Det viser en undersøgelse, som home har lavet.

I Sønderborg Kommune er boligernes kvadratmeter i gennemsnit steget med 7 procent, når hushandlerne sammenlignes mellem 2019 og 2020. I 2020, fra 168 kvadratmeter til 175 og faktisk er de solgte villaer ‘vokset’ i hele 75 af landets kommuner, viser salgstallene.

”Vores ejendomsmæglere har tydeligt mærket, at mange købere sukker efter mere plads. Mange har gjort noget ved planerne i Corona-tiden og købt hus – og altså oftere et af de store huse”, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i home.

Artiklen fortsætter under annoncen

At Corona har skubbet til boligplanerne og rykket til boligprioriteterne, er tidligere bekræftet i en  spørgeundersøgelse fra YouGov for home. Her sagde flere, at de i højere grad end tidligere nu søger efter en bolig med mere plads og en have.

Tallene, som home har analyseret, viser, at villakøbet i 2021 har haft mest vokseværk på Samsø, i Hørsholm og Nyborg kommuner.

På Samsø er husene solgt i 2021 hele 26 kvadratmeter større end i 2019. I Hørsholm er de nye huskøb over 18 kvadratmeter mere og i Nyborg 15 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det svarer som eksempel til to værelser, en lille stue, eller et aktivitets- eller hobbyrum. I 17 kommuner har boligkøberne erhvervet sig mindst 10 kvadratmeter mere, og det rækker til et godt værelse”, siger Michael Dalsager.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...