Borgen Shopping har fokus på energi-effektivitet

8. november 2020 Erhverv

Hos Borgen Shopping er der taget mange initiativer for at spare energi og nedsætte udledningen af CO2 – og i det hele taget passe godt på miljøet.

Eksempelvis er der et centralt affaldssystem, som alle butikker følger, så de automatisk sorterer affald. Derudover opvarmes Borgen med fjernvarme og nogle steder varmegenvinding. Det nedbringer yderligere Borgens samlede CO2-udledning.

Det skriver ProjectZero.

Hver butik er selv herre over lyset i butikkerne og derfor kan det være meget forskelligt, hvad man møder af lys, når man besøger Borgens butikker. Dog har langt de fleste allerede skiftet til LED-belysning og alle centrets gangarealer er oplyst af LED-lys.

Det er ikke alene belysning og varmekilder, der gør Borgen mere CO2-venlig. Der er også investeret i lysstyring, varmestyring, kølestyring og ventilationsstyring. Dermed er der mange automatiske processer, som bliver nøje overvåget og justeret alt efter behov.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...