Borgen Shopping har fokus på energi-effektivitet

8. november 2020 Erhverv

Hos Borgen Shopping er der taget mange initiativer for at spare energi og nedsætte udledningen af CO2 – og i det hele taget passe godt på miljøet.

Eksempelvis er der et centralt affaldssystem, som alle butikker følger, så de automatisk sorterer affald. Derudover opvarmes Borgen med fjernvarme og nogle steder varmegenvinding. Det nedbringer yderligere Borgens samlede CO2-udledning.

Det skriver ProjectZero.

Hver butik er selv herre over lyset i butikkerne og derfor kan det være meget forskelligt, hvad man møder af lys, når man besøger Borgens butikker. Dog har langt de fleste allerede skiftet til LED-belysning og alle centrets gangarealer er oplyst af LED-lys.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene belysning og varmekilder, der gør Borgen mere CO2-venlig. Der er også investeret i lysstyring, varmestyring, kølestyring og ventilationsstyring. Dermed er der mange automatiske processer, som bliver nøje overvåget og justeret alt efter behov.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...