Borger synes græsset langs vej er alt for højt

Vild med vilje. Foto: Ole Kæhler
Vild med vilje. Foto: Ole Kæhler
11. juni 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Lotte Hegvald, der bor i Augustenborg – lige ud til Langgade – fortæller, at ukrudt snart står meterhøjt og græsset er gået i frø.

”Tror kommunen, at når man bare lader man bare ukrudt vokse, så kan man kalde det biodiversitet? Når man kommer fra Nøddehegnet og skal ud på Langgade, kan man ikke se, om der kommer biler fra venstre. Min datter har allergi og er ved at gå til i øjeblikket grundet det høje græs. Ukrudt af denne slags hjælper ikke på biodiversiteten”, siger hun til SønderborgNYT, der har kontaktet Asger Rommer Andersen, der er formand for Natur, Klima og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er glad for at Lotte Hegvald og andre borgere reagerer på det høje græs, når det går ud over trafiksikkerheden.

“En anbefaling vil være at bruge Sønderborg Kommunes Giv Et Praj-app, som gør at informationer om f.eks. nedsat sigtbarhed på vejstrækninger kan komme hurtigt frem til dem, der kan gøre noget ved det”, siger Asger Romme Andersen.

“Når græsset får lov at vokse højere end det har gjort tidligere år, så er det især fordi, at Natur, Klima og Miljøudvalget har hjulpet til med at løse Sønderborg Kommunes økonomiske udfordringer. Det har vi blandt andet gjort ved at skrue ned for hyppighed af græsklipning. Det har samtidig været vigtigt for Natur, Klima og Miljøudvalget-udvalget, at niveauet for græsklipning ikke må gå ud over tilgængelighed og sigtbarhed langs veje og stier”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men her er det en kæmpe hjælp, når vi bliver gjort opmærksom på det – ideelt set via Giv Et Praj – hvis sigtbarheden er nedsat på strækninger. For så har vi mulighed for at justere og tilpasse niveauet”, siger han.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...