Borgermøde om butiks- og boligplanerne i Havnbjerg

Havnbjerg tidligere skole. Pressefoto
Havnbjerg tidligere skole. Pressefoto
28. februar 2024 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Havnbjerg har været uden dagligvarebutik siden lukningen af Aldi og flytningen af 365discount til Lundenvej, men nu er der udsigt til, at Rema 1000 åbner en ny butik på hjørnet af Piledamsvej og Nordborgvej. I februar godkendte Teknik, By og Boligudvalget, at arbejdet med en ny lokalplan for en dagligvarebutik i området skal sættes i gang.

Der skal også arbejdes på udviklingen af Havnbjerg-Centret, hvor der nu er to større, tomme butikker. Sønderborg Kommune vil arbejde på at bruge området til boliger. En lokal boligforening er nemlig interesseret i at opføre almennyttige boliger på grunden. Også her skal der laves en lokalplan, som giver mulighed for, at boliger og eksisterende butikker og erhverv bliver en del af området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune samarbejder desuden sammen med sogneforeningen, Aktivt Havnbjerg Sogn, om flere projekter: Ny beplantning med træer og buske langs Piledamsvej, podning af gamle, alsiske æbletræer langs Pilestien og opførelse af kunst.

Samlet skal projekterne gøre området mere attraktivt for beboere og tilflyttere.

Mød op til borgermødet onsdag den 6. marts kl. 19 i Aulaen på den tidligere Havnbjerg Skole og hør mere om planerne og de aktiviteter, der er sat i gang. Der er ingen tilmelding.

Artiklen fortsætter under annoncen

På mødet deltager borgmester Erik Lauritzen, formand for Teknik, By og Boligudvalget Kirsten Bachmann samt medarbejdere fra forvaltningen.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...