Borgermøde om miljøkonsekvenserne ved Lillebælt Syd Vindmøllepark

Lillebælt Syd Vindmølle-visualisering. Pressefoto
Lillebælt Syd Vindmølle-visualisering. Pressefoto
22. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Lillebælt Vind, SONFOR og European Energy er nu klar med resultaterne af forundersøgelsen til Lillebælt Syd Vindmøllepark og inviterer derfor til borgermøde på Hotel Sønderborg Strand den 12. marts klokken 18 i forbindelse med den offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten.

På mødet kan du høre om vurderingen af miljøkonsekvenserne for blandt andet:

Hav-delen: Marsvin, flagermus, fugle, Natura2000, støj og visualiseringer af vindmøllerne

Land-delen: Løvfrø, padder, vandløb, støj og visualiseringer af transformerstationerne

Artiklen fortsætter under annoncen

På borgermødet, der også livestreames, kan du høre oplæg om miljøkonsekvensrapportens undersøgelser og vurderinger, og du får mulighed for at stille spørgsmål til rapporten og den videre proces.

Miljøkonsekvensrapporten er lavet af COWI, der præsenterer undersøgelsen og resultaterne på borgermødet.

Udover COWI vil repræsentanter fra Energistyrelsen, Miljøstyrelsen, Energinet og projektejerne deltage ved præsentationen.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Miljøkonsekvensrapporten er lavet for fire scenarier, der kan give en energiproduktion svarende til energiforbruget i 160.000 husstande. Der er søgt om byggetilladelse til scenarie 1 med 11 møller på 15MW. Du kan læse mere om projektet på lillebaeltsyd.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter mødet er du godt klædt på til at kunne indsende et skriftligt høringssvar med dine kommentarer til projektet. Høringsperioden løber fra den 1. marts til den 26. april 2024.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...