Borgermøde om udviklingen af Hertugernes Augustenborg

12. januar 2022 Augustenborg

I Augustenborg er der store muligheder for byudvikling med udgangspunkt i Hertugernes Augustenborg, og byen rummer en enestående og vigtig historie, der både set i forhold til Sønderborg Kommune og resten af Danmark er unik.

Har du en holdning til, hvordan det potentiale skal forløses eller er du bare interesseret i at høre mere om tankerne for Masterplanen for Hertugernes Augustenborg, så sæt kryds i kalenderen tirsdag den 25. januar 2022. Her inviterer Sønderborg Kommune til borgermøde om Masterplanen for Hertugernes Augustenborg. Mødet finder sted i Augustenborghallerne med start kl. 19 og dørene åbnes kl. 18.15.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødet forventes at vare ca. halvanden time.

”Vi glæder os til at inddrage borgerne i processen med masterplanen for Hertugernes Augustenborg. Augustenborgs unikke historie og arkitektoniske fremtræden som hertugby er en enestående fortælling, der sammen med byens kulturelle profil og bynære natur giver Augustenborg et stort turismepotentiale. En masterplan skal sikre, at den fortælling spiller sammen med byens handel og erhvervsliv på kort og lang sigt. Derfor bliver borgere og foreninger i Augustenborg nu inviteret med i arbejdet, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masterplanen for Hertugernes Augustenborg skal være klar i første halvår af 2022 og planen skal derefter behandles politisk.

Målet for borgermødet er at præsentere deltagerne for arbejdet med udviklingen af Hertugernes Augustenborg og den kommende masterplan med de fire spor: Historie, Kultur, Natur og Erhverv. Der kommer en introduktion til sporene, som skal indgå i masterplanen, samt hvordan man kan deltage i sporene og processen med masterplanen. På borgermødet vil deltagerne også kunne høre, hvordan Sønderborg Kommune tænker i partnerskaber, og hvordan store og små samarbejder omkring byens udvikling tænkes med i masterplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter borgemødet er muligt at blive klogere på borgergruppens arbejde med udviklingen af Augustenborg havn, og hvordan man kan deltage i processen.

På grund af restriktionerne er der er krav om fremvisning af coronapas for at deltage i borgermødet. Der vil samtidig blive stillet krav om, at der bæres mundbind, indtil man har taget plads til arrangementet.

For at arrangørerne kan håndtere coronasituationen bedst muligt kræver deltagelse i borgermødet tilmelding.

Det kan ske på sonderborg.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding sker efter først til mølle princippet og der er plads til 160 deltagere til arrangementet.

Seneste tilmelding er mandag den 24. januar kl. 9.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...