Borgerne i Blans mødte ProjectZero i Den Grønne Førertrøje og blev klogere på et lokalt, fælles varmenet

18. maj 2022 Tour de France
ProjectZero i Den Grønne Førertrøje i Blans
ProjectZero i Den Grønne Førertrøje i Blans

I denne uge er ProjectZero på Tour i Den Grønne Førertrøje og Touren startede i mandags i Nordborg, tirsdag i Broager og onsdag var det Blans som blev indtaget af elbiler, Sydtrafik og ProjectZeros medarbejdere i ført den grønne førertrøje.

Mange havde fundet vej til parkeringspladsen overfor købmanden for at høre mere om, hvordan man etablerer et lokalt varmenet, og Stig Caspersen, adm. direktør hos & Green Projects, fortalte om mulighederne for, at et mindre lokalsamfund kan gå sammen om en grøn energiløsning, hvor fjernvarmen ikke lige kommer frem, og i stedet skaber et fælles varmenet.

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZero fortsætter Touren i Den Grønne Førertrøje resten af ugen og kommer torsdag til Skovby, fredag til Gråsten – begge steder fra kl. 15-18 – og lørdag fra klokken 11 danner slotskajen foran Sønderborg Slot rammen om et arrangement med fokus på den grønne transport

Her kommer blandt andet Tour-de-Flens karavanen forbi med grønne køretøjer fra både Tyskland og Danmark. Sønderborg-områdets cykelentusiaster, cykelklubber og forhandlere byder på gode råd om valg af cykel, batteristørrelse, vedligeholdelse, lokale cykelruter ligesom en mangfoldighed af grønne elbiler vises frem af Sønderborg-områdets elbil forhandlere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sydtrafik kommer og fortæller om, hvordan moderne busser i Sønderborg-området tilbyder grøn transport og du kan også møde repræsentanter fra landsbybussen, som landdistrikterne har anskaffet, som borgere i områdets 36 landdistrikter kan booke til kollektive transport formål..

Den Grønne Førertrøje består af 14 partnere der alle viser eksempler frem på den grønne omstilling i Sønderborg og hver partner skiftes til at tager Den Grønne Førertrøje på og viser verdens grønneste målby frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 14 partnere er Niko-Servodan, House of Science, Ungeklimarådet, Bygma, Bitzer, Sønderborg Forsyning, Bæredygtig Transport, EUC, ProjectZero, Gråsten Landbrugsskole, Naturvejlederne, Sønderborg Kommune, Center for Verdensmål, Gråsten Teglværk og SAABU.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...