Borgerne opfordres til at lade være med at ryge på legepladser

15. marts 2023 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Sønderborg Kommune ønsker at beskytte børn mod røg og naturen mod cigaretskodder. Derfor bliver der i løbet af den kommende uge sat skilte op på kommunens 26 offentlige legepladser med information om, at legepladserne er røgfrie.

Beslutningen blev taget i det daværende Teknik- og Miljøudvalg og den var en del af Byrådets budgetaftale for 2021.

”Alle kan gøre noget for at bidrage til kampen for at få færre børn og unge til at begynde at ryge. Det kan vi i Sønderborg Kommune gøre ved at skabe røgfrie miljøer, hvor vi beskytter børnene mod passiv rygning, når de opholder sig på kommunens adresser. Derfor har vi besluttet at gøre legepladserne røgfrie. Røgfrie udearealer giver også færre cigaretskodder i naturen og mindsker dermed forurening”, siger Teknik, By og Boligudvalgets formand, Kirsten Bachmann, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En opfordring – ikke et forbud

I forvejen er alle kommunes folkeskoler samt kommunale arbejdspladser røgfrie. Kommunen har siden 2019 været med i det nationale partnerskab, ’Røgfri Fremtid’.

Skiltene er en opfordring til, at man ikke ryger på legepladserne. Der vil ikke blive ført kontrol på pladserne.

”Røgfrie legepladser er et klart signal om, at børn og røg ikke hører sammen, og at vi som kommune tager ansvar for børns sundhed. Røgfrie udearealer handler om, at alle skal kunne bevæge sig udendørs uden at blive udsat for tobaksrøg. Vi håber, at brugerne af legepladserne vil følge opfordringen og holde pladserne røgfrie”, siger næstformand Kristian Beuschau.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...