Borgmester Erik Lauritzen er personligt ikke utilfreds med muligheden for at lukke sogne ned

17. april 2021 COVID-19

Fra onsdag åbnes landet mere op, men den øgede aktivitet kan samtidig resultere i stigende smitte.

Det kan betyde mere omfattende automatiske nedlukninger på kommuneniveau, lyder det i en vurdering fra direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum.

En af de risici, løbes, er, at nogle steder kommer smitten til at løbe stærkt og det gør det muligt, at der bliver nogle steder kommer flere lokale nedlukninger, men det er til gengæld en god og sikker måde at holde epidemien i skak på, siger han til TV 2.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag kan kommuner få besked om at lukke blandt andet skoler i enkelte sogne eller hele kommunen, hvis smitten i et område overstiger en bestemt grænse.

I den kommende uge skal Folketinget revurdere den plan og der er flere borgmestre, som gerne ser store ændringer i den. De ser for eksempel hellere, at sundhedsmyndighederne går i dialog med de berørte kommuner i stedet for automatisk at lukke områder ned.

Men sådan har borgmester Erik Lauritzen det ikke.

“Når det er nogle indsatser, som holder smitten i skak, så mener jeg personligt, vi kan leve med dem – også selvom de nogle gange vil ramme lidt skævt. Men kan de laves mere fleksible og så på en måde der er til at håndtere, så vil det selvfølgelig være velkomment”, siger borgmester Erik Lauritzen

Han fortæller, at kommunerne i lang tid har spurgt efter nogle klare spilleregler, som er til at forstå og til at håndtere – og det er de regler, som er her nu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...