Borgmester Erik Lauritzen er personligt ikke utilfreds med muligheden for at lukke sogne ned

17. april 2021 COVID-19

Fra onsdag åbnes landet mere op, men den øgede aktivitet kan samtidig resultere i stigende smitte.

Det kan betyde mere omfattende automatiske nedlukninger på kommuneniveau, lyder det i en vurdering fra direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum.

En af de risici, løbes, er, at nogle steder kommer smitten til at løbe stærkt og det gør det muligt, at der bliver nogle steder kommer flere lokale nedlukninger, men det er til gengæld en god og sikker måde at holde epidemien i skak på, siger han til TV 2.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag kan kommuner få besked om at lukke blandt andet skoler i enkelte sogne eller hele kommunen, hvis smitten i et område overstiger en bestemt grænse.

I den kommende uge skal Folketinget revurdere den plan og der er flere borgmestre, som gerne ser store ændringer i den. De ser for eksempel hellere, at sundhedsmyndighederne går i dialog med de berørte kommuner i stedet for automatisk at lukke områder ned.

Men sådan har borgmester Erik Lauritzen det ikke.

“Når det er nogle indsatser, som holder smitten i skak, så mener jeg personligt, vi kan leve med dem – også selvom de nogle gange vil ramme lidt skævt. Men kan de laves mere fleksible og så på en måde der er til at håndtere, så vil det selvfølgelig være velkomment”, siger borgmester Erik Lauritzen

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at kommunerne i lang tid har spurgt efter nogle klare spilleregler, som er til at forstå og til at håndtere – og det er de regler, som er her nu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49