Borgmester Erik Lauritzen håber turisterne snart lukkes ind

21. maj 2020 Samfund

Borgmester Erik Lauritzen synes, det ville have været rart, hvis der blev lukket turister ind i landet fra nu af, men de fik ikke grønt lys fra regeringen.

“Jeg hæfter mig ved, at det er noget, som partierne på Christiansborg er enige om, så der må være nogle vægtige grunde”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

“Men vi kan glæde os over, vi er på vej i den rigtige retning, selvom det er ærgerligt, vi ikke fik en dato for, hvornår grænsen åbnes for turister”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge aftalen skal regeringen senest 29. maj fremlægge en plan for ‘en kontrolleret og gradvis genåbning af sommerhusturismen, der er sundhedsmæssig forsvarlig og giver turistbranchen klarhed’.

Lempelser fra 25. maj

Lempelserne betyder, at de yderst få udlændinge, der ejer et sommerhus i Danmark, kan rejse ind i landet. Kærester på tværs af nabogrænser må også besøge hinanden. Hidtil har det kun været ægtefæller.

Derudover bliver også muligt for borgere i de øvrige nordiske lande og Tyskland at besøge bedsteforældre og børnebørn i Danmark. Desuden får forretningsfolk grønt lys til at rejse ind i og ud af Danmark.

Aftalen betyder også, at regeringen senest 29. maj skal præsentere en plan for en genåbning af grænsen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk