Borgmester og partifæller på gyngende grund ved Kulturnatten

4. september 2017 KV2017

Fire byrådskandidater fra Augustenborg/Sydals partiforening samt Sønderborgkredsens to kandidater til regionsrådet ledsager borgmester Erik Lauritzen, når han kommer sejlende til Kulturnatten med det historiske skib ”Herborg”. Historisk, fordi skibet tidligere har været anvendt som rejseskib for præst og lagtingsformand Jonathan Motzfeldt, når han med tre ansatte sejlede rundt til de forskellige egne af Grønland.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Herborg” lægger til kaj ved Socialdemokratiets telt overfor restaurant Colosseum den 8. septemberkl. 17.30, og det vil herefter være muligt for publikum at komme ombord og få en snak med borgmesteren og kandidaterne – eller bare for at se skibet, skriver partiforeningen i en pressemeddelelse.

De fire kandidater til byrådet er – udover skibets kaptajn Peter Sandholdt, som er fra Augustenborg – Palle Dons-Heltoft, Høruphav, Tom Nielsen, Fynshav, og Helge Larsen, Asserballeskov. Kandidaterne til regionsrådet er Jørn Lehmann Petersen og Karsten Wohlgemuth.

Også socialdemokratiets øvrige byrådskandidater kan træffes ved skibet og teltet på kulturnatten.

Peter Sandholdt, som holder meget af den maritime kulturarv, købte skibet i 2007, og har siden foretaget en gennemgribende renovering af ”Herborg” – med respekt for de oprindelige materialer og det gamle håndværk.

Han har personligt været i Kalmar i Sverige for at fælde det helt rigtige fyrretræ til skibets dæk. Men også dansk egetræ indgik i renoveringen af skibet, som nu er næsten identisk med det skib, som i sin tid sejlede ved Grønland.

Det gælder både aptering/interiør og skibets farver – rød, hvid og grøn.

Skibet er bygget i Holbæk i 1962.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk