Borgmesteren: Dejligt at forundersøgelsen til Als-Fynforbindelsen begynder næste år

5. juli 2021 Augustenborg

Borgmester Erik Lauritzens humør steg betydeligt, da han på et pressemøde mandag hørte sin partifælle, tranportminister Benny Engelbrecht, fortælle, at forundersøgelsen til en fast forbindelse mellem Als og Fyn, begynder næste år.

“Det er rigtigt dejligt, den sættes i gang allerede næste år og så er det ligesom lidt lettere at overskue tidshorisonten frem til, at vi kan køre i bil fra Als til Sydfyn”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Borgmesteren fortæller, at en fast forbindelse ikke bare handler om trafik alene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores beregninger viser, at det vil være godt for udviklingen i vores område, når det bliver lettere at komme til og fra Als”, siger Erik Lauritzen. Han mener, at når det bliver lettere at rekruttere medarbejdere og fragte varer over Lillebælt, så er der flere virksomheder, som får modet til at investere i lokalområdet.

“Alene det, at forundersøgelsen går i gang næste år, vil give mere optimisme”, siger han.

Når forundersøgelsen viser, hvad en fast forbindelse kommer til at koste, så skal der kigges på, hvem der skal stå for byggeprojektet og her er der enighed mellem borgmesteren og transportministeren:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan være Staten, der går i spidsen for byggeriet og det kan også være Sund & Bælt. Og så er det også muligt med et offentligt-privat partnerskab”, siger de.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk