Borgmesteren: Det vil være en god idé at investere i udvikling af lufthavnen

25. maj 2017 Erhverv

Sønderborg Lufthavn er et vigtigt element arbejdet med at skabe vækst og tiltrække virksomheder og kvalificeret arbejdskraft til Sønderborg-området.

I efteråret 2016 satte Sønderborg Kommune derfor en strategiproces i gang, der skal sikre lufthavnen et langsigtet strategisk arbejdsgrundlag, angive retningen for lufthavnens udvikling og belyse potentialer og markedsmuligheder. Strategiarbejdet sker i tre faser og har både fokus på udviklingen af selve lufthavnen og erhvervsmiljøet i og omkring lufthavnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lufthavnens Advisory Board, lufthavnschef Christian Berg og kommunen står i spidsen for analysearbejdet, som er udført i tæt samarbejde med det lokalt forankrede konsulentfirma EY, der har stor erfaring i luftfartsanalyse.

Analysen belyser lufthavnens udviklingsmuligheder, og første fase er nu afsluttet, og resultaterne er blevet præsenteret for både erhvervsudvalget og økonomiudvalget i Sønderborg Kommune.

”Analysen har haft fokus på lufthavnens kerneopgave: Drift og udvikling af luftfarten og potentialerne i den erhvervsmæssige udvikling af lufthavnen. Resultatet er, at vi anbefaler, lufthavnens udvikling foregår i moduler for at sikre økonomisk ansvarlighed”, siger Jesper Schack fra Advisory Board.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Målet er at blive den bedste regionale lufthavn i Danmark, at skabe udvikling af området og flere arbejdspladser. Vi er blevet præsenteret for flere udviklingsscenarier, som skal analyseres nærmere. Første analysefase viser dog klart, at det vil være gavnligt at investere i udvikling af lufthavnen. Det vil blot skulle foregå i moduler, så vi løbende kan sikre, at væksten følger med”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Analysen skal godkendes i erhvervsudvalget i juni, hvorefter strategiarbejdets anden fase kan sættes i gang. Analysen er således første skridt på vej mod en samlet strategi og forretningsplan for Sønderborg Lufthavn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samlede strategiarbejde forventes klar i første kvartal 2018 og skal godkendes af det nykonstituerede byråd.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...