Borgmesteren får en slags oprejsning i en strid med Gråsten Avis

29. januar 2019 Gråsten

Borgmester Erik Lauritsen har fået en slags oprejsning fra Pressenævnet i en strid, han har haft kørende med Gråsten Avis, der kritiserede borgmesteren uden at lade ham selv komme til orde, sådan som reglerne for god presseskik ellers foreskriver.

Pressenævnet har tidligere afvist en klage fra borgmesteren, men nu er nævnet vendt på en tallerken og giver ham medhold i samme sag om samme artikel. Den afgørende forskel i forhold til den første behandling af sagen er, at Pressenævnet nu her i anden omgang ikke tager fejl af rækkefølgen af den indklagede artikel og en anden artikel.

Artiklen fortsætter under annoncen

I første omgang ville Pressenævnet ikke give borgmesteren medhold i hans klage over ikke at komme til orde i den indklagede artikel. Begrundelse: At han forinden var kommet til orde i den anden artikel.

Det var han så ikke alligevel, for den anden blev først offentliggjort en uge senere, gik det op for nævnet efter en ny klage fra borgmesteren. På den baggrund er det nu Pressenævnets opfattelse, at overskriften i den indklagede artikel er formuleret misvisende, og at Gråsten Avis skulle have givet borgmesteren lejlighed til at komme til orde inden offentliggørelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nævnet udtaler kritik af begge dele, men vil ikke pålægge Gråsten Avis at offentliggøre kritikken, sådan som det ellers er praksis.

Begrundelse: At borgmesteren for længst er kommet til orde i den efterfølgende artikel, altså den som Pressenævnet i første omgang troede var offentliggjort forinden. Så selv om rækkefølgen af de to artikler er afgørende for, om der er noget at kritisere, gør den altså ikke nogen forskel for Gråsten Avis’ omtale af sagen.

Se Pressenævnets afgørelse HER

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...