Borgmesteren holdt en 1. maj-tale om velfærd og krig

Borgmesteren holdt sin 1. maj-tale. Foto: Ole Kæhler
Borgmesteren holdt sin 1. maj-tale. Foto: Ole Kæhler
1. maj 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Gennem årene er der sat spørgmålstegn ved, om der er brug for en kampdag eller en kamp. Har vi ikke opnået stor velstand og fået et godt velfærdssamfund? Er der noget at kæmpe for som socialdemokrat eller som fagforening?

Sådan indledte borgmester Erik Lauritzen sin 1. maj-tale fra talerstolen ved FH Sønderjyllands 1. maj-arrangement i Kongevejsparken.

“Desværre er der uendeligt meget arbejde for poilitisk og i fagforeningerne. Der er i høj grad nogle værdier og kvaliteter, som vi forlængst har sat flueben ved, der er smuldret. De skal genopbygges og forsvares”, sagde borgmesteren til de cirka 250 mennesker, som nød solen, stemningen og talerne i Kongevejsparken.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er krig i Ukraine og i Mellemøsten. Jeg troede aldrig, det skulle ske, men også jeg må erkende, at vi skal have et militær, som kan matche de kompromisløse despoter og krigsgale regimer. Til gengæld er jeg stolt over, at Danmark – med en socialdemokratisk statsminister – er med til at samle Europa i fælles front for forsvar af frihed og fred”, sagde Erik Lauritzen.

“Det med at tage ansvar og have viljen til også at tage svære beslutninger har altid kendetegnet Socialdemokratiet. Jeg anerkender også, at mit parti på Christiansborg har taget beslutninger, som mange er uenige i og skuffede over. Alle ved også, at jeg har været meget uenig i flere af de beslutninger mit parti og min statsminister har taget eller rettere de beslutninger, der ikke er taget”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men efter en sommer og et efterår, hvor kommuner og regioner kiggede ind i store besparelser og nedskæringer på velfærden, så blev der i Finansloven givet et rigtigt godt løft og et løfte om mange flere penge til borgernær velfærd. Jeg vurderer det som en socialdemokratisk sejr i en trepartsregering og et folketing spækket med liberale og højreorienterede partier, som i bund og grund arbejder for at afvikle det solidariske og offentligt finanserede velfærdssamfund”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det med at de bredeste skuldre bærer mest er noget alt for mange har skrevet i glemmebogen. Der er brug for flere penge fra de brede skuldre til at sikre gode skoler, dagtilbud, social støtte, aældrepleje og den nære sundhedspleje”, sagde Erik Lauritzen, der var inviteret i rollen som borgmester og ikke partipolitiker.

Fagbevvægelsen havde også talere på talerstolen i Kongevejsparken.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...