Borgmesteren: Jeg lover ikke, jeg vil åbne sagen om Dalsmark Plejehjem igen

9. januar 2019 Politik

I løbet af torsdag kan både Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti og Aase Nyegaard fra Fælleslisten forvente, at borgmester Erik Lauritzen ringer dem op.

“Som tingene er lige nu omkring Dalsmark Plejehjem, så må vi samles i flertalsgruppen og snakke om tingene – og lige nu vil jeg ikke love, jeg er parat til at bede nogle jurister se hele sagen igennem endnu en gang”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

På onsdagens møde mellem byrådspolitikere og medarbejdere, ældre og pårørende fra Dalsmark Plejehjem sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti, at han agter at træde på bremsen i sagen, der handler om, at driften af plejehjemmet skal tages hjem til kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi tog beslutningen om at tage driften hjem, da vores jurister sagde, at vi enten skulle tage driften hjem eller sende den i udbud”, sagde viceborgmester Stephan Kleinschmidt og han sagde at Slesvigsk Parti fandt beslutningen rigtig, da den blev taget.

“Nu er der nye oplysninger, hvor nogle jurister siger noget andet og derfor træder Slesvigsk Parti på bremsen, så det kan blive undersøgt, om der er andre muligheder end blot de to, der blev lagt frem”, sagde Stephan Kleinschmidt og fortsatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi får beslyst det juridiske lidt bedre, så kan det være vi letter foden fra bremsen og fortsætter i den retning, som blev besluttet og det kan være, at vi drejer i en anden retning”.

Tidligere på onsdagen sagde Aase Nyegaard fra Fælleslisten til SønderborgNYT, at hun  også trækker sin støtte til hjemtagelse af driften af Dalsmark Plejehjem tilbage indtil sagen igen er juridisk belyst.

Hverken borgmester Erik Lauritzen eller Aase Nyegaard deltog i debatmødet på Dalsmark Plejehjem, fordi de – og iøvrig flere andre byrådspolitikere –  skulle deltage i et møde i Aalborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådsbeslutningen

Det er på et lukket byrådsmøde besluttet af hele flertalsgruppen, at kommunen skal tage driften af Dalsmark Plejehjem i kommunale hænder, altså at selve plejehjemmet og samtlige medarbejdere skal være en del af Sønderborg Kommune.

Imod beslutningen stemte Venstre og Dansk Folkeparti.

De seneste dages debat og nye oplysninger gør, at Fælleslisten og Slesvigsk Parti vil ind i sagens akter og se på, om byrådsbeslutningen blev taget på det rette grundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. marts 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere overvismand tegner et billede af SVM-regerings politi

27. marts 2023 Politik

Mandag den 3. april kommer tidligere formand for det økonomiske råd, professor Christen Sørensen, til MultiKulturhuset i Sønderborg. Den tidligere overvismand vil på et møde, som finder sted i tidsrummet 16:00-18:00, tegne et billede af SVM-regeringens politik – set i lyset af den styrke, de udfordringer og de problemer den danske økonomi står overfor i […]

Læs mere...