Borgmesteren lagde grundstenen til Bauhaus

28. oktober 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag formiddag blev grundstenen til Bauhaus på den tidligere JF-grund lagt og dermed kan der komme gang i byggeriet, som i sidste ende skal give Sønderborg et stort varehus med alt til byggeri.

“Nu skal vi i gang med at bygge her i Sønderborg og det gør vi, fordi der er et fint kundegrundlag”, sagde den administrerende direktør for Bauhaus, Mads Jørgensen, i sin tale, der blev holdt inden grundstenen blev lagt.

“For ti år siden kiggede vi på Sønderborg og mente, at den var kedelig, støvet og industriagtig. Nu er der kommet liv i byen, havneområdet er løftet og min mavefornemmelse er god”, sagde Mads Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bauhaus tog for et par år siden kontakt til Michael Andersen fra Hanssen Ejendomme, som havde købt JF-grunden og der blev lavet en aftale.

“Der var rigtigt meget, som skulle falde på plads og under hele forløbet har kommunen hjulpet rigtigt meget. Sønderborg er en hjælpsom kommune”, sagde den administrerende direktør.

Han fortalte videre, at målet er at åbne til sommer.

“Og inden længe begynder vi at rekruttere personale og vores medarbejdere skal være fagligt stærke, servicemindede og de skal ville kunder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen fik også holdt en kort tale, hvor han fik budt Bauhaus velkommen til Sønderborg.

“Jeg glæder mig også over, at I er tilfredse med forløbet op til i dag – og vi er glade for, at I ikke bare kom med en masse krav, men havde valgt at gå i dialog”, sagde borgmesteren.

Bauhaus i Sønderborg bliver det 19. varehus, som koncernen bygger i Danmark.

“Og når Bauhaus vælger Sønderborg, så viser det også andre, at der er muligheder her hos os”, sagde Erik Lauritzen, hvorefter han skulle udenfor teltet og lægge grundstenen til Bauhaus-byggeriet, som bliver på hele 15.000 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opgaven med at lægge stenen foregik med murerske og borgmesteren følte sig godt kørende, mens han lagde cementen på plads.

“Jeg tænker lige, om det er mon muligt jeg kan få en fremtid som murer. Det må vi lige se på om 14 dage”, sagde han, mens han kiggede på ledelsen fra SIB.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...