Borgmesteren på besøg hos vækstvirksomheden Syd Elektro

16. september 2021 Erhverv

Sønderborg Kommune er blandt landets bedste at drive virksomhed i. Faktisk så god, at den ligger nummer 15 ud af alle landets 98 kommuner i den nyeste erhvervs-klimaundersøgelse fra Dansk Byggeri og Dansk Industri. Og Syd Elektro fortæller i en pressemeddelelse, at de har mærket kommunens erhvervsvenlighed.

Det er en stor forbedring siden 2016, hvor kommenen var placeret i bunden af listen, og ifølge elektro-virksomheden Syd Elektro er den nye flotte placering velfortjent. De har selv benyttet sig af kommunens tilbud, da de stod overfor en vækstmulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er nu i gang med en større effektivisering af processer, arbejdsgange og kommunikation, som er nødvendig for indfri det vækstpotentiale, vi har. Det er kommet i stand gennem vækstrådet, hvor vi har fået tilknyttet en konsulent fra et EU kompetenceudviklingsprojekt”, fortæller Brian Beck Jessen, der sammen med makkeren, Kenneth Møller, ejer og driver Syd Elektro på Kirkevej i Ulkebøl.

Virksomheder som Danfoss, LINAK, Danish Crown, Stryhns og OJ Electronics er bredt kendt i området. De betragtes som afgørende for kommunens styrke og trivsel, men det er de små og mellemstore virksomheder, der udgør rygraden i Sønderborgs erhvervsliv, mener Borgmester Erik Lauritzen. For ham er det vigtigt, at de også nyder anderkendelse for deres store bidrag til kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores store virksomheder er utrolig vigtige for Sønderborg. Men der er en masse mindre virksomheder, der er med til at holde hjulene og driften i gang – både i de store industrivirksomheder og i landsdelen generelt. Det er vigtigt, at vi også får anderkendt dem”, siger borgmesteren.

Han er på besøg hos Syd Elektro, hvor han får en rundvisning på værkstedet for at blive endnu klogere på, hvordan kommunen kan gøre Sønderborg endnu mere erhvervsvenlig. Her på værkstedet reparerer og servicerer de ansatte fagspecialister motorer til industrien og landbruget, og virksomheden er førende i landet indenfor transmissioner, pumper og ventilatorer samt servicering og reparationer af servo-motorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to virksomhedsejere er glade for muligheden for at vise borgmesteren deres virksomhed og fortælle om den hjælp, de selv har fået af kommunens vækstråd.

”Det er de bedste 1000 kroner om året, vi nogensinde har brugt”, siger Brian Beck Jessen.

”Jeg tror ikke, man finder andre kommuner, hvor man så billigt kan få så stor hjælp til sin virksomhed”, siger han.

Udover kurser om blandt andet ledelse, har Vækstrådet hjulpet Syd Elektro med at få tilknyttet en konsulent gennem EU-projektetCompress, som hjælper med at strukturere og effektivisere, så der frigives ressourcer og derigennem vækst. De har også fået tilknyttet en salgsspecialist gennem et samarbejde med Teknologisk Institut – også ved hjælp af Vækstrådet – som hjælper med at optimere deres salgsprocesser og indsatser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For os har det gjort en stor forskel at få professionelle, der er eksperter i at vækste virksomheder, til se på vores forretning og værksted. Vi har bl.a. fået lavet systemer, der gør, at vi kan servicere vores kunder endnu bedre og hurtigere. Det har både vi og kunden gavn af”, fortæller Kenneth Møller.

Virksomheden har benyttet sig af endnu et tilbud fra kommunen, fordi de som resultat af opsøgende arbejde fra Jobcenteret har ansat tre personer i flexjob. Før det havde de slet ikke tænkt i den mulighed, fortæller Brian Beck Jessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kunne aldrig have fundet på selv at opsøge Jobcenteret for at tilbyde stillinger til flexjobbere, for vi vidste slet ikke, hvad det gik ud på. Men jobcenteret kommer af og til forbi, og da vi hørte mere om det, og hvor dygtige folk vi kunne få, sprang vi til. Det har vi aldrig fortrudt, for de er virkelig en god og kompetent arbejdskraft”, siger han.

Virksomheden har nogle af landsdelens største industrivirksomheder som kunder, og de har et stort fokus på energirenovering. Derfor sætter de sig grundigt ind i grønne løsninger og i at oplyse deres kunder om muligheder og gevinster ved energibesparende løsninger. Derudover følger virksomheden de højeste iso-miljøcertificeringer, hvilket er sat i system via ekstern hjælp fra konsulent Thomas Dehnfeld fra Sydals.

Det er sød musik i borgmesterens ører, at det grønne fokus er med, og at den 12 mand store virksomhed arbejder ud fra stærke grønne værdier.

”Det er noget, vi alle skal tænke ind, og indenfor industrien skal der en grøn omstilling til, som heldigvis er godt på vej i vores kommune. Jeg er også glad for at høre, at I samarbejder med jobcenteret, så I er med til at skabe en meningsfuld hverdag for de mange dygtige mennesker, der ellers vil stå udenfor arbejdsmarkedet. Og så er jeg rigtig glad for at have set jeres værksted og er stolt over, at vi har så dygtige og specialiserede virksomheder her i kommunen”, siger borgmesteren.

”Og hvis I vokser så meget, at I går i flyttetanker, så skal I endelig kontakte Erhvervsservice, som kan hjælpe med at finde en optimal placering for jer.”

Rundvisningen er slut, og borgmesteren takker for gæstfriheden. Taknemmeligheden er gengældt, fortæller de to ejere af Syd Elektro.

”Jeg er glad for og stolt over, at du kan se, at vi gør en forskel. Vi er glade for, at du også har så stort et fokus på grøn omstilling, og for at du tog dig tid til at kigge forbi”, siger Kenneth Møller.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Bitzer Electronics gør grøn omstilling nemmere for medarbejderne

10. december 2022 Erhverv

Bitzer Electronics har installeret ladestandere, så medarbejdere og gæster har mulighed for at lade deres el- eller hybridbil imens de er på arbejde eller besøg og det har flere effekter end blot én. Det skriver ProjectZero. Virksomheden har tre 22kW ladestandere med to ladeudtag i hver, dermed seks lademuligheder og en af medarbejderne der både […]

Læs mere...